Audi Q5 Sportback, versiunea coupe a SUV-ului de clasă medie al germanilor, va fi disponibilă în prima parte a anului viitor. Producătorul anunță că va beneficia și de plug-in hybrid, dar și de una de performanță, SQ5. Compania anticipează că versiunea Sportback va reprezenta o treime din vânzările totale ale modelului Audi Q5.

Diferențe minore față de Q5 facelift

Stilistic vorbind, nu avem de-a face cu multe noutăți. Evident, partea posterioară este revizuită, pentru că acoperișul este unul plonjat. Iar lungimea este sporită cu 7 mm (4.689 mm). Restul dimensiunilor au rămas neschimbate, lucru valabil și pentru coeficientul de rezistenţă aerodinamică, 0,30 Cx.

Arhitectura coupe înseamnă și un spațiu, pe înălțime, redus pentru pasagerii din spate. Ca și un volum cu 40 de litri mai mic al portbagajului. Spaţiul pentru bagaje poate fi modificat prin rabatarea banchetei din spate (40:20:40), iar volumul maxim este de 1.480 de litri.

Gamă amplă de motorizări

Gama de motoare disponibile, anunţată la moment, este compusă inițial dintr-o variantă diesel și două pe benzină. La primul capitol regăsim 40 TDI (2.0 turbodiesel, 204 CP și 400 Nm). În timp ce pe benzină, două versiuni de putere pentru un 2.0 turbo cu patru cilindri: 40 TFSI (204 CP) și 45 TFSI (265 CP). Unitățile cu patru cilindri sunt echipate cu suplimente hibride de 12 volți.

Vor exista şi două propulsii plug-in hybrid. Care au la bază motoare pe benzină cu patru cilindri. Este vorba despre 50 TFSI e, cu 299 CP, și 55 TFSI e, cu 367 CP. Vârful de gamă, SQ5 Sportback, va beneficia de un motor diesel 3.0 V6 cu 347 de cai putere.

Motoarele cu patru cilindri sunt cuplate la o transmisie robotizată S tronic în şapte trepte. Pentru cele mai puternice este rezervată o cutie de viteze automată cu opt rapoarte.

SUV-ul coupe va fi echipat cu sistemul de tracțiune integrală quattro. În plus, precizează constructorul, clienții Audi Q5 Sportback vor putea comanda, ca opțiune, suspensie sport, una cu amortizoare adaptive sau una pneumatică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.