Audi a actualizat gama modelelor SUV Q3 in versiunea de performanta RS. Audi RS Q3 si RS Q3 Sportback vor beneficia de unitatea TFSI 2.5 cu cinci cilindri care ofera 400 CP.

Unitatea a fost modernizata si echipeaza deja RS 3 Sportback si TT RS. Motorul a devenit mai usor decat cel anterior cu 26 kg. Puterea sa a crescut de la 340 CP/450 Nm la 400 CP/480 Nm.

Propulsorul si-a pastrat caracteristicile generale, dar carterul si alte parti sunt realizate acum din aluminiu. In plus, beneficiaza de intercooler mai eficient si sistem combinat de injectie. Iar noul turbocompresor adaugat produce presiune de pana la 1.35 bar in loc de 1.2.

Cutie robotizata cu sapte rapoarte

Modelele beneficiaza de cutia robotizata S tronic cu dublu ambreiaj si 7 rapoarte. Modelele sunt dotate cu sistemul Audi drive select. Acesta include sase moduri de rulare cu setari diferite: comfort, auto, dynamic, efficiency si individual, sau alternativ la acesta din urma RS1 si RS2.

Sasiul are un ecartament marit fata de modelele standard Q3, ajungand la 1.590 mm pe fata si 1.583 pe spate. Garda la sol a fost redusa cu 10 mm, iar clientii pot opta si pentru suspensia DCC cu amortizoare adaptive, disponibila optional. Echiparea de baza propune un mecanism de directie adaptiv si franare RS cu discuri ventilate (375 mm pe fata si 310 mm pe spate). Ceei care doresc pot comanda si frane carbo-ceramice de 380 mm pentru puntea fata.

Indiferent de tipul caroseriei, RS Q3 poate face sprintul 0-100 de km/h in 4.5 secunde (anterior 4.8). Viteza maxima este limitata la 250 de km/h, desi exista posibilitatea de a muta limitatorul la 280 de km/h (optional).

Diferente de stil

Stilistic vorbind, cele doua versiuni bneficiaza de un stil individualizat fata de modelele clasice Q3. Avem de-a face cu un kit aerodinamic cu prize de aer frontale mai mari, de bare de protectie diferite, evacuari de forma ovala. In plus, marginea grilei are aceeasi culoare ca a caroseriei. Si exista doua culori exclusive, Kyalami Green si Nardo Grey.

Echiparea de baza include faruri si stopuri LED (optional, Matrix LED), volan si scaune sport, jante de 20 inch (optional, de 21). In plus, clientii au la dispozutie panou de bord Audi virtual cockpit cu design fix al afisajului. Optional este disponibil Audi virtual cockpit plus cu interfete personalizabile.

Noile modele se vor comercializa pentrru preturi de la 63.500 de euro (RS Q3). respectiv 65.000 de euro (RS Q3 Sportback). Acestea sunt valabile in Germania, vanzarile urmand sa demareze in octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.