miliarde investitie

4,5 miliarde de dolari este investitia anuntata de grupul FCA pentru viitoarele SUV-uri Jeep. Suma urmeaza sa fie folosita in cinci facilitati de productie.

Decizia Fiat Chrysler Automobiles (FCA) arata clar ca grupul isi propune sa lupte pe piata SUv-urilor si crossoverelor cu General Motors si Ford. Potrivit comunicatului remis de companie, investitia va genera 6.500 de locuri de munca in Michigan. De remarcat ca anuntul vine la trei luni dupa ce GM anunta ca nu va aloca fonduri uzinelor amintite. O decizie care a starnit replica vehementa a lui Donald Trump.

Reconversie la Detroit

Planul FCA prevede si transformarea unei uzine de motoare intr-una de productie modele. Este vorba despre facilitatile Mack II, constructia urmand sa demareze la finele lui iunie. Pe de alta parte, pick-up-urile grupului se vor produce in continuare in Mexic. In urma acestei decizii, in uzina de la Michigan, care trebuia sa le preia, se vor construi modele Jeep.

In egala masura, planurile prevad ca trei fabrici din Michigan sa produca modele hibride si electrice. Acestea ar urma sa fie lansate la finele lui 2021. Oficialii companiei au anuntat ca modelele ce vor fi electrificate vor fi decise pe baza cererii pietei.

Noi modele

Automotive News anunta ca la finele lui 2020 urmeaza sa apara un model SUV cu 3 randuri de scaune. Acesta se va produce la Detroit, acolo unde, in prima jumatate a lui 2021, se va incepe asamblarea faceliftului lui Grand Cherokee.

Interesant este ca decizia FCA vine intr-o perioada de declin a industriei auto americane. Analistii sustin de altfel ca este de asteptat ca piata sa scada sub nivelul din 2018. Grupul considera insa ca in pofida scaderii, segmentul SUV nu o sa fie afectat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.