Mercedes-Benz a pus sub lumina reflectoarelor primul SUV din istoria marcii – EQC.

Noul EQC, care va rivaliza cu Jaguar I-Pace si Tesla Model X, precum si cu viitoarele SUV-uri electrice de la BMW si Audi, are un aspect familiar, cu o grila mare si blocuri optice cu LED. Luminile de zi cu LED-uri de pe farul propriu-zis sunt completate de o banda de iluminare cu LED-uri, chiar peste grila frontala.

Mercedes-Benz EQC - primul SUV electric din istoria producatorului auto german eqc-fata

In partea din spate, SUV-ul cu o lungime de 4.761 mm, o latime de 1.884 mm si o inaltime de 1.624 dispune de asemenea de LED-uri impreuna cu o banda de iluminat, avand un aspect de coupe gratie plafonului coborat.

Mercedes-Benz EQC - primul SUV electric din istoria producatorului auto german eqc-spate

Si interiorul noului Mercedes-Benz EQC e foarte familiar, sistemul infotainment si clusterul de instrumente sunt identice cu cele de pe Clasa E, in timp ce consola centrala da o senzatie similara.

Mercedes-Benz EQC - primul SUV electric din istoria producatorului auto german eqc-interior

Desigur, există unele modificari, inclusiv unele elemente de proiectare care permit ventilarea pe un motor electric si orificii noi pentru aerul conditionat.

Sub capota, modelul Mercedes-Benz EQC obtine o configuratie duala a motorului, una pentru puntea fata si una pentru spate. Aceasta face ca EQC sa fie un SUV cu tractiune integrala sau in jargonul Mercedes, 4Matic.

Comfort, Eco, Max Range si Sport sunt cele patru moduri de condus oferite de producatorul auto german pe primul model din gama electrica EQ.

Mercedes-Benz EQC - primul SUV electric din istoria producatorului auto german eqc-lateral

EQC atinge o putere de varf combinată de 402 cai putere si un cuplu maxim de 765 Nm, cu care poate ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 5,1 secunde, in timp ce viteza maxima e de 180 kilometri pe ora.

In ceea ce priveste autonomia, Mercedes-Benz promite 450 de kilometri, precum si o optiune pentru incarcarea rapida.

Producția de serie a lui Mercedes EQC va incepe in cursul anului 2019, insa pretul de pornire nu a fost inca anuntat. Ne asteptam insa sa fie peste 80.000 de euro, avand in vedere si preturile „rivalelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.