In Romania se desfasoara in fiecare an Maratonul Nisipului. Maratonul este singurul concurs de acest gen din Europa iar editia din acest an s-a desfasurat in Statiunea Mamaia, in 27 martie. Organizatorii sunt Asociatia Sportiva Sanasport Constanta si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta impreuna cu Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral.

Maratonul Nisipului 2016 maratonul-nisipului-2016--300x201
Maratonistilor romani li s-au alaturat si participanti de peste hotare, iar de cativa ani au venit chiar si soldati de la baza militara americana Mihail Kogalniceanu, in total fiind peste 700 de alergatori.
Desi cursa incepe cu asfaltul sub picioare, ea continua pe malul marii, unde nisipul conduce detasat, iar in functie de cursa la care s-au inscris participantii nisipul se poate intinde 10 kilometri, 21 de kilometri sau 42 de kilometri. Startul a fost dat la Esplanada Zona Perla, dupa 2.7 kilometri se afla un punct de alimentare, iar dupa inca 2.3 kilometri punctul de intoarcere pentru participantii la cursa de 10 kilometri. La 7.9 kilometri dupa start se afla un alt punct de alimentare, la Mamaia-Sat, iar in apropriere de Navodari la 10.55 kilometri de start este punctul de intoarcere pentru maraton / semimaraton.
Pe langa maratonul nisipului, organizatorii au realizat si cursa Family Run unde familile se pot inscrie in echipe de minim 2 persoane unde a doua persoana trebuie sa aibe sub varsta de 15 ani.

Maratonul Nisipului 2016 daruieste-aripi-constanta-300x199

„Alergăm pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale”

Editia din acest an a Maratonului Nisipului este una speciala, intrucat participantii au alergat pentru o cauza nobila și anume reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuți si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta.
“ Vom alerga pentru a salva vieti, vom alearga pentru sanatate si pentru a promova litoralul romanesc la nivel internațional. Comunitatea sportivilor internaționali este alături de noi, a demonstrat și în edițiile anterioare că ne respectă pentru ceea ce facem. Ne bucurăm foarte mult că în acest an s-au înscris foarte mulți sportivi străini și ne dorim ca, de la an la an, să aducem pe litoralul românesc tot mai mulți pasionați ai sportului”, declară președintele Asociației Sportive Sana Sport, Daniel Antonaru.

Maratonul Nisipului 2016 start-maratonul-nisipului-2016--300x198

Preturile pentru participare variaza in functie de perioada de inscriere de la 40 la 90 de lei pentru crosul de 10 kilometri, de la 70 la 120 lei semimaratonul si de la 90 la 140 de lei maratonul.
Maratonul se afla la editia a treia, premiile ajungand la 26600 de lei. Castigatorul cursei de 10 kilometri este Raileanu Maxim, la semimaraton a castigat moldoveanul Gheorghita Vitalie, iar la maraton Timbalist Ghenadie.
sursa foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.