Fiat Chrysler Automobiles a depus o plangere la guvernul federal sustinand ca SUV-ul Mahindra Roxor seamana prea mult ca vehiculele pe care le vinde sub denumirea Jeep.

In plangerea adresată Comisiei de Comert International din SUA, FCA sustine ca similitudinea Roxor cu Jeep „dilueaza” marca si incalca principalele caracteristici ale designului.

„E practic o copie identica a design-ului iconic Jeep”, se arata in plangerea formulata de Fiat Chrysler, care include si fotografii de comparatie intre modelul Roxor si vehicule Jeep. „De fapt, modelul acuzat a fost modelat dupa orginalul Willys Jeep”.

Mahindra sustine ca nu a vazut inca plangerea, dar a emis un comunicat de presa prin care gaseste acuzatiile drept nefondate.

In comunicatul respectiv, Mahindra afirma ca se afla pe aceleasi piete cu Jeep si coexista de 25 de ani in India.

Cat despre modelul Roxor, Mahidra afirma ca „este un derivat al vehiculelor Mahindra distribuite pe aceste piete. Pe baza acestor acorduri si a istoricului nostru, credem ca pretentiile FCA sunt neintemeiate, iar Mahindra se afla in intreaga sa pozitie atat in ​​ceea ce priveste fabricarea si distributia vehiculului off-road ROXOR”.

Nu e prima oara cand Jeep incearca sa indeparteze un model de pe piata, din cauza ca aduce prea mult cu unul dintre vehiculele companiei.

In 2012, pe atunci DaimlerChrysler a actionat in instanta General Motors, pe motivul ca grila lui Hummer H2 era prea asemanatoare cu cea a vehiculelor Jeep, ambele avand un design cu sapte sloturi verticale. DaimlerCrysler n-a avut insa castig de cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.