Este fascinant. In primul minut si jumatate, urmarim ca bicicleta si riderul depasesc un start greoi, legat de un vehicul care accelereaza treptat pana la 161 km/h. Apoi, la 1:29, cablul se deconecteaza si riderul, Denise Mueller-Korenek, incepe sa pedaleze in spatele masinii care ii ofera ‘adapost’. La acest raport si viteza, este greu de inteles cat de repede se misca picioarele sale, dar in urmatoarele 5,6 km Mueller-Korenek accelereaza pana la o medie de 295,9 km/h pe durata ultimului km – aproape la fel de repede ca un Boeing 747 inainte de decolare .

In 2016 Proiectul ” Project Speed” a incercat sa distruga recordul de viteza pentru bicicleta de 268,7 km/h detinut de ciclistul olandez Fred Rompleberg si stabilit in 1995 la Bonneville Salt Flats din Utah. Cu o istorie care dateaza din 1899, recordurile de viteza la sol de ciclism nu au fost niciodata detinute de catre o femeie. La 12 septembrie 2016, acest lucru s-a schimbat. Ciclista de 15 ani, Mueller-Korenek, a ajuns la o viteza de 237,7 km/h si a stabilit primul record de viteza pentru biciclete de viteza pentru femei ( “Paced Women’s Bicycle Land Speed Record” ).

Haideti sa urmarim aceasta femeie care atinge aproape 300 km/h pe o bicicleta MBS_PROJECTSPEED-Denise-in-Fairing-700x467Cu toate acestea, acest lucru nu a fost de ajuns, asa ca echipa, compusa din antrenor si fostul detinator al recordului John Howard si soferul masini de curse, Shea Hollbrook (ea insasi un campion de drag race), s-au intors pentru a reincerca sa bata recordul la – Festivalul de viteza 2018.

„Da, am un record de viteza pentru ciclism pentru femei”, a explicat Mueller-Korenek, „dar nu am mers acolo (la Bonneville) doar pentru a stabili un record al femeilor, planul este de a face din recordul de anul acesta din Septembrie unul mondial – recordul suprem. ”

Si asa a facut.

Alimentata de dorinta de a distruge recordul anterior, Mueller-Korenek a adoptat un program intens de instruire destinat sa-si pregateasca trupul pentru provocare: antrenamentul de forta pentru a-si spori puterea (pe care ei o numesc „wattage”) , antrenamentul de viteza la velodrom (pentru a-si antrena muschii pentru miscarea rapida de care va avea nevoie in ultimele 20 de secunde ale cursei) si antrenamentul cu o motocicleta modificata (pentru viteza picioarelor). Apoi, pe 16 septembrie 2018, imbracata intr-un costum de piele si Kevlar, o casca de motocicleta si ochelari de protectie, Mueller-Korenek si-a impins bicicleta si corpul pana la limita. A pilotat bicicleta cu o viteza medie de 295,9 km/h.

Nu putem decat sa ne intrebam ce urmeaza.

Haideti sa urmarim aceasta femeie care atinge aproape 300 km/h pe o bicicleta MBS_PROJECTSPEED-KHS-Bicycle-700x467Haideti sa urmarim aceasta femeie care atinge aproape 300 km/h pe o bicicleta 103498866_gettyimages-1033070156-1Haideti sa urmarim aceasta femeie care atinge aproape 300 km/h pe o bicicleta MBS_PROJECTSPEED-Shea-Denise-KHS-bike-700x467

Sursa: Rideapart

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.