Rezolvand o plangere indelungata cu privire la platforma, varianta CarPlay a iOS 12 va suporta in final aplicatiile de navigare terte.

Adaugarea a fost dezvaluita in timpul prezentarii Apple’s WWDC 2018. Compania nu a elaborat prea multe caracteristici, dar imaginile unei interfete CarPlay au aratat icoane pentru Google Maps si Waze, doua dintre cele mai populare titluri ale App Store pentru navigare.

Pana in prezent, singura optiune de navigare din CarPlay a fost Apple Maps. In timp ce software-ul Apple ofera beneficii cum ar fi integrarea profunda pe iPhone, iPad, Mac si Apple Watch, alte aplicatii sunt de obicei mai populare, iar excluderea lor a fost uneori o sursa de frustrare.

iOS 12 este programat in cursul acestui an. Actualizarea va aduce o varietate de imbunatatiri, cum ar fi performanta mult mai buna si suportul ARKit 2. Comenzile rapide ale lui Siri vor face posibila crearea automatizarilor complexe declansate de o apasare sau de o expresie cheie „Siri”, cum ar fi „mergem acasa”.

Potrivit cercetarilor de piata recente, consumatorii manifesta un interes sporit si satisfactie fata de solutiile de mirroring, si anume CarPlay. In total, peste 85% dintre utilizatori au fost oarecum sau foarte multumiti de sistemul lor. In plus, mai mult de 90% au declarat ca sunt foarte probabil sa recomande solutia altora.

In comparatiile de loialitate fata de consumatori, Apple a parut sa aibe usor avantaj fata de Google, 34% dintre utilizatorii CarPlay spunand ca se bazeaza exclusiv pe tehnologie pentru nevoile lor de infotainment in masina, chiar si fara suport pentru instrumente de navigare de la terti. Alte 33% au declarat ca folosesc CarPlay de cele mai multe ori, in timp ce doar 4% depind de solutiile incorporate furnizate de producatorii de masini.

Navigarea a fost un punct slab pentru Apple de cand a debutat serviciul de cartografiere in-house cu iOS 6 in 2012, un produs care a inlocuit integrarea Google Maps. La lansare, clientii s-au plans de date incorecte de pozitionare, rutare slaba si probleme cu caracteristica Flyover a marcii. Problemele l-au determinat pe CEO-ul Tim Cook sa lanseze un scuza deschisa clientilor si, in mod obisnuit, a dus la eliminarea fostului sef iOS Scott Forstall si directorul departamentului Apple Maps, Richard Williamson.

Constructorii au inceput sa integreze CarPlay in produsele lor cu ani in urma, dar ratele de adoptie au crescut in ultimele luni, datorita faptului ca Toyota si Mazda adauga tehnologia la gamele lor. Chiar si producatorii de motociclete sar la bord, cu cea mai recenta oferta Honda Gold Wing ce ofera compatibilitatea CarPlay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.