Planul de restructurare de 11 miliarde de dolari al celor de la Ford ar putea duce la concedierea a aproximativ 25 de mii de angajati, scrie Bloomberg.

Adam Jonas, analist la Morgan Stanley, spune ca: „Estimam ca o mare parte din actiunile de restructurare ale Ford vor fi concentrate in Europa, o afacere pe care o estimam in prezent la o valoare negativa de 7 miliarde de dolari”.

„Dar ne asteptam la restructurari masive si in America de Nord, care implica un numar semnificativ de muncitori UAW si CAW”, a mai spus acesta.

Cei 70.000 de angajati Ford au fost anuntati ca s-ar putea confrunta cu pierderea locului de munca pana la jumatatea anului viitor, in conditiile in care constructorul de automobile lucreaza la un plan de reorganizare.

„Aceste actiuni vor avea loc, in mare parte, in afara Americii de Nord, a anuntat purtatoarea de cuvant a Ford, Karen Hampton, adaugand ca: „Toate aceste lucrari sunt in curs de desfasurare si publicarea unei cifre de reducere a locurilor de munca la acest punct ar fi pura speculatie”.

Ford taie si schimburile de tura la doua fabrici din Statele Unite ale Americii, transferand muncitorii la fabrici pentru SUV-uri mari si pickup-uri, iar aceasta miscare nu va duce la pierderea locurilor de munca.

Jonas se asteapta ca alti producatori auto sa urmeze calea General Motors si Ford intrucat industria auto se transforma: in prima faza renuntandu-se la construirea de sedan-uri care nu mai au cautare, pentru ca in faza a doua sa se axeze pe contruirea de vehicule electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.