Ford e pe punctul de a comercializa cel mai rapid Mustang din istorie. Acesta ajunge de la 0 la 100 kilometri pe ora in doar 3.5 secunde gratie motorului de peste 700 CP. Ford Mustang Shelby GT500 a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit si va avea sub capota un V8 de 5.2 litri.

Ford a prezentat cel mai rapid Mustang din istorie mustang-fata

Mai mult, Ford Mustang Shelby GT500 beneficiaza de tehnologia supercarului Ford GT. Mai mult, in dezvoltarea sa au fost folosite date obtinute in programul de curse Mustang GT4. Printre aceste beneficii se va regasi si o transmisie 7 trepte, cu dublu ambreiaj.

Anunta timpi record pe circuit

Ford anunta ca modelul sau este capabil de recorduri pe circuit pentru coupe-urile de pe piata americana. Atuurile sale sunt sasiul de curse, anvelopele personalizate Michelin si cele mai mari rotoare de frane disponibile pe o masina sport americana.

Ford a prezentat cel mai rapid Mustang din istorie mustang-spate

Noul Shelby va fi primul Mustang ce va dispune de o transmisie cu padele, cu dublu ambreiaj Tremec. Sistemul este capabil sa schimbe treptele in mai putin de 100 de milisecunde.

Pe partea frontala a sasiului, GT combina geometrie revizuita a suspensiei, una activa MagneRide si anvelopele Michelin Pilot. In functie de pachetul comandat se poate opta pentru modelele Sport S sau Cupa Sport 2, in functie de pachetul exact comandat, pentru cea mai buna acceleratie laterala a unui Mustang.

In acelasi timp, cele mai mari frane pe care le-am mentionat ceva mai sus sunt niste rotoare frontale de 420 milimetri cuplate cu etriere Brembo cu sase pistoane.

Ford a prezentat cel mai rapid Mustang din istorie mustang-interior

Pentru doritorii de si mai multa viteza, Ford ofera doua pachete speciale pe noul Shelby. Pachetul „Handling” adauga suporturi de sustinere reglabile si un spoiler cu clapeta Gurney, precum si pachetul Carbon Fiber Track, care vine cu jante din fibra de carbon de 20 de inch, Sport Cup 2 Michelin si o aripa reglabila din fibra de carbon inspirata de la GT4. Pachetul elimina bancheta din spate pentru o greutate mai mica.

Sursa foto: Driving

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.