Bugatti anunta ca nu are in plan dezvoltarea unui SUV. CEO-ul producatorului auto de lux, Stephan Winkelmann, recunoaste ca exista cerere, dar nu va face nimic in acest sens.

Un SUV nu ar fi in conformitate cu profilul si istoria brandului de supercar-uri al grupului Volkswagen, a declarat Winkelmann intr-o declaratie.

Doua dintre rivalele Bugatti, Lamborghini si Bentley, au lansat recent SUV-uri, iar Ferrari dezvolta, in prezent, crossoverul Purosangue. Acesta isi va face aparitia pe sosele incepand cu 2022. De asemenea, Rolls-Royce va livra in curand crossoverul Cullinan.

Winkelmann a spus ca Bugatti intentioneaza sa dezvolte noi modele, dar a adaugat ca „nu va exista niciun SUV”, indiferent de tendintele pietei.

Comentariile sale sunt demne de remarcat deoarece Lamborghini a dezvoltat crossoverul Urus in timp ce el era CEO. A parasit acea pozitie in 2016 pentru Audi Sport, iar din ianuarie 2018 se afla la conducerea producatorului auto francez.

In prezent, Bugatti produce doar doua modele, Chiron si Divo, ambele sport car-uri cu doua locuri. Compania a construit 76 de unitati Chiron la fabrica din Molsheim, Franta. Productia seriei limitate de 500 de unitati este programata sa se incheie in 2021. Toate cele 40 de unitati din editia limitata Divo de 5 milioane de euro au fost deja vandute.

Bugatti va incepe sa construiasca Divo, care foloseste acelasi motor de 8.0 litri si 16 cilindri ca si Chiron, in acest an. Primele masini vor fi livrate anul viitor.

Vezi si: Cristiano Ronaldo a testat noul Bugatti Chiron (Video)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.