Porsche a lansat o aplicatie de urmarire a vehiculele print-un smartphone, permitand astfel utilizatorilor sa aiba o protectie impotriva furturilor.

Porsche Classic Vehicle Tracking System este compus din senzori ascunsi in jurul masinii, conectati la o retea de securitate la nivel european. Producatorul spune că toate modelele Porsche mai vechi pot fi dotate cu aceasta configuratie.

Sistemul e valabil pentru masinile clasice Porsche si include o serie de caracteristici care ajuta la descurajarea furtului sau la recuperarea mult mai repede a masinii furate.

Un geo-fence poate fi setat in jurul autovehiculului, iar in cazul in care cineva incearca sa-l scoata din acea zona fara autorizatie, trimite o notificare pe telefon, scrie Driving.

Notificarile sunt trimise, de asemenea, chiar daca bateria este deconectata si, dupa ce proprietarul confirma ca miscarea masinii a fost nedorita, aplicatia va contacta imediat politia. Pentru momentele in care bateria este deconectata in timpul unei reparatii, spre exemplu, sistemul poate fi dezactivat cu usurinta, pentru a evita ca politia sa fie anuntata cand maina se afla in posesia proprietarului.

Potrivit Porsche,  hardware-ul ascuns este extrem de greu de dezinstalat, iar incercarile hotilor vor avea ca rezultat o notificare trimisa catre proprietar prin intermediul aplicatiei.

Sistemul poate fi montat doar la dealer, unde va fi instalata o unitate de control si un GPS. Instalarea acestui sistem dureaza intre o ora si patru ore, iar costul este de aproximativ 1.000 de euro, plus o taxa lunara de 20 de euro.

Pentru inceput, aceasta tehnologie ce se vrea revolutionara va fi disponibila doar pentru piata europeana.

Porsche ofera, de asemenea, un blocaj „Bear-Lock” pentru modelele sale clasice viitoare, cum ar fi 986, 987 si 997.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.