Un Ferrari 250 GTO a fost vandut, in cadrul unei licitatii, cu nu mai putin de 48,4 de milioane de dolari.

Modelul produs in anul 1962 a devenit astfel cel mai scump vehicul din istorie.

Licitatia a fost organizata de casa RM Sotheby, cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach, iar in cele 5 zile ale evenimentului s-au vandut masini in valoare totala de 368 de milioane de dolari, cu 12% mai mult fata de anul trecut.

N-a fost singurul record doborat, pentru ca un Duesenberg SSJ Roadster din 1935 a fost cumparat cu 22 de milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpa masina americana vanduta vreodata in cadrul unei licitatii.

Revenind la 250 GTO, recordul stabilit dovedeste inca odata ca modelul Ferrari ramane Sfantul Graal al colectionarilor de masini clasice.

Au fost construite doar 36 de modele 250 GTO, triumfand in peste 300 de curse, iar multi considera ca este cel mai frumos model construit de Ferrari.

Modelul care a doborat recordul a fost vandut de Greg Whitten, fost director executiv la Microsoft, care a cumparat masina in anul 2000, in schimbul a mai putin de 5 milioane de dolari.

N-au fost oferite detalii despre noul proprietar al modelului.

Precedentul record ii apartinea tot unui model Ferrari 250 GTO, vandut in 2014 cu 38.1 milioane de dolari.

CNBC sustine insa ca, in cadrul unei vanzari private, un Ferrari 250 GTO a fost vandut in primavara cu mai mult de 70 de milioane de dolari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.