Inele de centrare sau inelele centrice sunt elemente necesare atunci cand achizitionati jante aftermarket sau unele OEM care nu au fost concepute pentru modelul pe care il detineti. Scopul inelului central este sa centreze perfect roata din aliaj raportat la butucul rotii. Astfel se previn vibratiile volanului in timpul conducerii si cele care apar in mod obisnuit in jurul unor viteze de 60-100km/h.Inele de centrare a rotilor. Ghidul cumparatorului EDUhub-lug_hub-ring

Jantele originale vin, evident, cu un alezaj central cu dimensiunea potrivita. Nu acelasi lucru se poate spune despre cele aftermarket. Producatorii de jante obisnuiesc sa faca fac in mod intentionat inelul butucului cat mai mare posibil. Si aceasta, evident, pentru a permite vanzarea pentru diferitele modele de masini. Folosind inele de centrare.

Cel mai des, avem nevoie de inele centrice pentru jante din aliaj. Insa, trebuie spus, si in cazul jantelor din otel pot exista astfel de situatii.

Imbunatatirea montarii si a echilibrului rotilor dvs. aftermarket cu inele de centrare

Pentru ce sunt necesare inele de centrare?

Inele de centrare a rotilor: accesorii folosite cu jantele si sunt instalate intre butucul rotii si jante. Sunt necesare atunci cand CB-ul (alezajul central) jantei este mai mare decat butucul rotii masinii pe care se monteaza.

Scopul inelului centric al butucului este de a umple spatiul gol dintre butucul rotii si alezajul central al jantei. Inelele centrice sunt realizate de obicei din plastic industrial rezistent sau metal, in functie de aplicatie.

Senzatie de conducere FARA SI CU INELUL de centrare al butucului:

Inele de centrare a rotilor. Ghidul cumparatorului ce-se-intampla-cu-inele-de-centrare

Cum stim ce inele de centrare ne sunt necesare ?

Atunci cand vrem sa montam jante aftermarket sau chiar OEM dar de la alt model al producatorului, acestea pot avea CB-uri diferite.

Varianta 1 : Se poate masura cu un subler CB-ul masinii apoi CB-ul jantei si veti afla dimensiunile necesare. Vedeti aici cum se masoara CB.

Exemplu – CB masinii 67.1 ; iar CB-ul jantei 106.1. In acest caz se foloseste un inel de centrare de la 67.1 – 106.1

Inele de centrare a rotilor. Ghidul cumparatorului Cb-jante

Varianta 2 : Verificati online CB-ul masinii dumneavoastra iar apoi verificati ineriorul jantei pentru a afla dimensiunile acesteia ( de multe ori acestea nu exista si trebuie aplicata varianta 1 )

Inele de centrare a rotilor. Ghidul cumparatorului 67-1-106-1-1200x1200-1

De cate feluri sunt inelele de centrare ?

Inelele sunt 2 feluri:

  1. Inelele de centrare din plastic – care sunt cele mai bune pentru masinile de strada din zonele in care ploaia, zapada si sarea rutiera sunt un motiv de ingrijorare.
  2. Inelele de centrare metalice – care sunt mai bune pentru masinile de curse si alte vehicule care sunt conduse in regim de competitie, creand mai multa caldura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.