Fiti atenti aici! este un robot si conduce la fel ca noi
Robotii fac totul in zilele noastre. Ei merg, vorbesc, ne incurajeaza sa comandam prostii de care nu avem nevoie de pe Amazon. Chiar si BMW si-a creat propriile ‘Transformere’ pentru a pune la incercare tehnologiile autonome de conducere. Serios: numeste un lucru pe care un robot nu il poate face. „Sa aiba sentimente” nu conteaza, stiu oameni asa. Compania slovena Akrapovic, specializata in sistemele de evacuare, au conceput un robot propriu, cu misiunea de a testa emisiile si este minunat de urmarit.

Faceti cunostinta cu Durability Dyno, cea mai recenta aditie la echipa Akrapovic. Activitatea lui Dyno este in mare parte de a pilota si a continua sa piloteze. Salariul nu este mare, dar distractia este garantata! Dyno se ocupa de testarea durabilitatii si eficientei evacuarilor companiei intr-un laborator de tehnologie de ultima ora. Pana in prezent, echipa s-a limitat la testarea tehnologiilor pe pista ca toti ceilalti, limitata de vreme si de elementul uman. Dyno nu va obosi si noul sau mediu controlat ii va permite sa-si execute testele, indiferent daca afara ploua sau e soare.

Sistemul Durability Dyno include un robot pentru motocicleta care va executa teste pe evacuarile Akrapovic prin mii de kilometri de testare intr-un mediu perfect controlat, complet cu schimbari de viteze si accelerari pentru o imagine mai precisa a performantelor sistemului de evacuare.

De asemenea, este conectat la senzori si camere pentru monitorizare, precum si la un sistem automat de realimentare, pentru a permite Dyno sa-si continue testele fara intreruperi.

Videoclipul lansat de Akrapovic ne arata cum functioneaza Dyno. Robotul trage ambreiajul, schimba vitezele cu un „picior” special, tureaza motorul, si chiar apasa frana – este un proces fascinant de urmarit. Ah da.. si Kawasaki z900 RS suna fantastic!

Sursa: Rideapart

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.