Porsche revolutioneaza scaunele sportive. Compania prezinta o alternativa inovatoare la scaunele sport conventionale, cu modelul concept de „scaune mulate pe corp imprimate 3D”.

Aici, sectiunea centrala a scaunului, mai exact, pernele si spatarul, sunt partial produse cu ajutorul unei imprimante 3D. In viitor, clientii vor putea alege intre trei niveluri de fermitate (tare, medie, moale) pentru stratul de confort.

Legaturi cu motorsport

Prin aceasta noua tehnologie, producatorul de masini sport subliniaza inca o data legaturile stranse cu sporturile cu motor. Scaunul sport personalizat Porsche respecta principiile montarii scaunului soferului specifice sporturilor de raliu.

„Scaunul este interfata dintre om si automobil, fiind astfel important pentru o manevrare precisa si sportiva. De aceea, tapiteria personalizata a scaunelor soferului a fost o caracteristica standard pentru masinile de curse de multa vreme. Cu ceea ce numim scaune mulate pe corp imprimate 3D, oferim din nou clientilor productiilor de serie posibilitatea de a experimenta tehnologia oferita de sportul cu motor”. Declaratia ii apartine lui Michael Steiner, membru al Comitetului Executiv pentru Cercetare si Dezvoltare la Porsche.

Plus de calitati

In plus, fata de o ergonomie similara cu cea din sporturile cu motor, acest scaun ofera si un design unic, greutate mai mica. Ca si, in plus, confort imbunatatit si control pasiv al climei. „Scaunul mulat pe corp imprimat 3D” se bazeaza pe scaunul tip bucket, usor, de la Porsche si prezinta o constructie tip sandwich.

El are suport de baza, realizat din polipropilena expandata (EPP). Acesta este lipit de un strat confortabil, aerisit, format dintr-un amestec de materiale pe baza de poliuretan fabricat intr-o imprimanta 3D. Suprafata exterioara a scaunului concept este realizata din „Racetex”. Acesta prezinta un model de perforatie necesar pentru functiile de climatizare.

Disponibil din mai 2020

Noul concept de „scaun mulat pe corp imprimat 3D” va fi disponibil de la Porsche Tequipment ca scaun de sofer, pentru modelele 911 si 718 incepand din mai 2020. Gama va fi initial limitata la 40 de prototipuri de scaune pentru utilizare pe pistele de curse din Europa. Si urmeaza sa fie oferit in combinatie cu centura de siguranta in sase puncte.

Feedback-ul clientilor Porsche va fi integrat in procesul de dezvoltare. Ca un pas urmator, conceptul de „scaune mulate pe corp imprimate 3D”, in trei niveluri de fermitate si culori diferite, vor fi disponibile din fabrica prin intermediul Porsche Exclusive Manufaktur, de la mijlocul anului 2021. Pe termen lung, tehnologia va permite, de asemenea, solutii complet personalizate daca suficienti clienti isi exprima interesul pentru acest lucru. Pe langa o gama extinsa de culori, scaunele adaptate la conturul specific corpului clientului vor fi apoi dezvoltate si oferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.