Culoarea reprezintă aria de expertiză a celor de la Axalta. Iar compania, furnizor de frunte la nivel mondial de acoperiri lichide și sub formă de pulbere, desemnează anual Global Automotive Color of the Year. Pentru 2021 este vorba despre „ElectroLight”.

Detalii despre culoarea anului

ElectroLight este o nuanță verde-galben ”răcoritoare”. Cu tonuri îndrăznețe, contemporane, care sugerează stil și energie. Potivit celor de la Axalta, care au spus că este culoarea anului, ”ElectroLight evocă un amestec de elemente de design sportiv cu performanțe funcționale. Și oferă o mare versatilitate atunci când este combinată cu accente de culoare cărbune în două tonuri. Sau finisaje mate pe o varietate de soluții de mobilitate”.

Mai mult, ElectroLight este formulat cu proprietăți reflectorizante. Un aspect extrem de important. Pentru că fac obiectele care folosesc culoarea extrem de vizibile pentru sistemele de detectare și distanță a luminii (LiDAR). În timp ce structura stratului și conținutul de pigment sunt ușor transmisibile prin sistemele de detecție și distanță radio (radar).

”Luminează viitorul mobilității”

„ElectroLight este un alt pas către iluminarea căii către un viitor verde pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv vehicule autonome. Culoarea combină pasiunea pentru individualizare și formulele tehnologice de detectare a mobilității. Și prinde contur ca o variantă funcțională, expresivă și dinamică”, spune Hadi Awada , vicepreședinte senior la Axalta.

Un lucru este cert. Vehiculele complet autonome sunt mai aproape ca oricând de a deveni realitate. Și se vor baza din ce în ce mai mult pe LiDAR și pe tehnologia radar pentru a vedea și a interacționa cu lumea din jur. Culoarea ElectroLight îndeplinește standardele de siguranță din industrie și îmbunătățește performanța ambelor tipuri de sisteme. Astfel că este o opțiune de culoare atât în ​​tendințe, cât și în tehnologie.

Albul rămâne la putere

Raportul de popularitate pentru anul 2020 realizat de Axalta arată că albul rămâne cea mai frecvent achiziționată culoare auto la nivel global. Însă interesul pentru nuanțele personalizate crește constant. Iar verdele influențează paletele de culori. Dovadă stau Sea Glass – o nuanță verde de albastru –  câștigătoarea de anul trecut, iar acum ElectroLight.

„Culoarea noastră din 2021 evocă durabilitatea, fericirea și siguranța. ElectroLight se află în fruntea tendințelor actuale, anticipând în același timp progresele tehnologice emergente”, a spus Nancy Lockhart , manager global de produse la culoare la Axalta. „Consumatorii sunt în căutarea unei culori deosebite, iar ElectroLight manifestă acest lucru, aducând în același timp o abordare progresivă a stilului și designului auto”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.