Bosch si Mercedes-Benz au colaborat la realizarea unui sistem de parcare autonoma fara asistenta umana. Constructorul a primit aprobarea autoritatilor sa utilizeze tehnologia in parcarea sa de la Stuttgart.

Potrivit comunicatului de presa, sistemul permite unui sofer sa ajunga intr-o parcare, sa coboare si sa transmita masinii unde sa parcheze. Si aceasta prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone. Ulterior, soferul poate parasi parcarea, iar masina ajunge singura in locul de parcare alocat. La plecare, soferul informeaza masina, iar aceasta revine singura in locul in care a coborat soferul pentru ca acesta sa urce la volan.

Bosch a fost responsabila cu senzorii

Bosch a fost insarcinata sa dezvolte senzorii care monitorizeaza traseele. Prin intermediul acestora sunt furnizate informatiile necesare ghidarii vehiculului. Daca autombilul intalneste un obstacol, se va opri singur. Interesant este faptul ca masina poate urca si sa coboare rampe, pentru a schimba etajul.

Mercedes-Benz este cea care a creat tehnologia autonoma. Parteneriatul dintre cele doua companii a demarat in 2015. Insa doar acum autoritatile au considerat ca tehnologia este pusa suficient la punct. Parcarea autonoma fara supraveghere umana face parte dintre tehnologiile autonome de nivelul 4 din 5. Adica cele care vor permite masinilor sa se conduca singure intr-o zona delimitata. La nivelul 5 din 5, tehnologie autonoma presupune utilizarea sa fara supraveghere umana indiferent de zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.