BMW a depus un patent pentru drona „spalatorie auto”. Proiectul are substanta in contextul in care industria auto este intr-o profunda schimbare. Iar aceasta vizeaza inclusiv trecerea de la vanzari la servicii.

Sigur, tranzitia de la vanzari la servicii nu este usoara. Spre exemplu, General Motors a avut probleme sa implementeze un serviciu propriu de car-sharing. Si a renuntat. Insa nu la fel stau lucrurile cand vine vorba despre tehnologie si automatizari. Pentru ca acolo este nevoie de expertiza de care beneficiaza marii constructori. Precum patentul la care facem referire, depus de catre BMW.

Drona BMW care iti spala masina

Aplicatia despre care vorbim este o drona telecomandata care poate spala masina. Ea este capabila sa recunoasca automobilul, sa verifice daca usile si geamurile sunt inchise si sa semnaleze daca nu sunt. In plus, poate detecta nivelul de murdarie si sa indeparteze obiectele care ar putea impiedica procesul. Si, mai mult, sa trimita clientului fotogradii inainte si dupa spalare.

Procesul este complet. Va include pregatire (pre-spalare), spalare, degresare, uscare si ceruire. Patentul nu precizeaza insa, in detaliu, cum se va desfasura feicare etapa. Mai mult, BMW sustine ca a gandit si doua tipuri de servicii. Vanzarea de drone pentru cei care doresc sa beneficieze de un astfel de device personal sau pentru companii care doresc sa implementeze un astfel de serviciu.

Proiect aproape de implementare

BMW pregateste drona spalatorie auto! drona-spalatorie-1

Potrivit celor de la BMW, patentul vine la momentul oportun, in conditiile in care cererea pentru spalarea automatizata sunt la maturitate. „Deja exista companii care ofera servicii personalizate pe baza rezervarilor facute cu ajutorul aplicatiilor mobile. La fel, castiga tot mai mult teren cei care spala la locatia clientului sau preiau si readuc masina, salvand astfel din timpul proprietarului”, spun cei de la BMW.

Iar aplicatii precum MobileWash, Spiffy, Washos sau altele, la mare moda in SUA, arata acest lucru. Mai mult, Ford a semnat parteneriate cu mai multe companii, inclusiv Spiffy, pentru a oferi serviciul prin intermediul FordPass.

In plus, BMW sustine ca ar avea nevoie de aceasta tehnologie, pentru ca a avut probleme cu multe modele de masini la automatele clasice de spalare. In plus, mai exista o aplicatie care ar putea sa fie rezolvata. Curatarea zonei senzorilor masinilor autonome, care reprezinta, pentru versiunile traditionale, un cosmar. Astfel ca, iata, patentul despre care vorbim, nu este tocmai o ciudatenie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.