Kia XCeed este noul CUV urban (crossover utility vehicle) al KIA Motors. Un automobil care combina stilul practic al unui SUV compact cu functionalitatile si manevrabilitatea sportiva a unui hatchback.

O alternativa la SUV-urile traditionale, noul CUV ofera, fara indoiala, un nivel comparabil al spatiului pentru pasageri si bagaje. Kia XCeed va captiva soferii cu dinamica sa sportiva, dar si cu o suspensie confortabila. Aceasta in timp ce pozitia ridicata de condus ofera o mai buna vizibilitate asupra drumului decat un hatchback conventional.

Modelul XCeed ofera o serie de functionalitati avansate pentru siguranta, conectivitate si infotainment. Este astfel unul dintre automobilele cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din clasa CUV. Propulsat de o gama de motoare supra-alimentate, este si unul dintre cele mai eficiente automobile.

Crossover-ul urban Kia XCeed va fi fabricat la uzina din Zilina, Slovacia. Tot acolo se produc hatchback-ul in cinci usi Ceed, Ceed Sportswagon si ProCeed. Cel mai nou membru al familiei Ceed, va fi comercializat in Europa in al treilea trimestrul al anului 2019. El va beneficia de garantia unica in industria auto, de 7 ani, 150.000 kilometri.

O alternativa urbana, sportiva pentru SUV-urile traditionale

Cu un design stilat, expresiv si modern, noul Kia XCeed reprezinta o alternativa sportiva la SUV-urile traditionale. XCeed a fost proiectat sub indrumarea lui Gregory Guillaume, Vice Presedinte de Design al Kia Motors Europe.

Noul Kia XCeed are un aspect mai emotional si mai dinamic decat rivalii sai de dimensiuni mai mari. Totodata ofera ceva diferit fata de celelalte modele ale gamei Ceed. Singurele elemente ale caroseriei imprumutate de la fratele sau hatchback in cinci usi sunt usile din fata.

Capota relativ lunga a modelului ”curge” catre stalpii A situati in spatele rotilor din fata. In timp ce ampatamentul ramane la fel ca al celorlalte modele ale gamei Ceed (2.650 mm), consolele frontala si posterioara sunt extinse. Fata de modelul hatchback in cinci usi sunt mai mari cu 25 mm in fata (la 905 mm) si 60 mm in spate (la 840 mm).

Aspect dinamic amplificat

Un haion proiectat in unghi ascutit, de tip fastback, si o punte spate mai inalta cu 60 mm decat a hatchback-ului contribuie la amplificarea aspectului dinamic. Kia XCeed este echipat cu jante din aluminiu de 16” sau 18” (inch) si cu anvelope cu aderenta sporita de 205/60 R16 sau 235/45 R18.

Fata si spatele automobilului reprezinta o indepartare de la aspectul modelului de familie Ceed conventional. Cu o latime de 1.826 mm (+ 26 mm fata de Ceed in cinci usi), noul CUV are o fata mai indrazneata. Grila este mai proeminenta, iar ”gurile” de admisie a aerului mai mari.

Blocurile optice sunt complet re-desenate, semnatura de lumini LED, de tip ‘ice cube’ prezentandu-se intr-o forma mai angulara. Deasupra sunt semnale de schimbare a directiei inguste, care curg inapoi catre aripile rotilor. In partea posterioara, noile stopuri cu tehnologie LED emit o lumina ingusta. Liniile puternic sculptate care curg orizontal de-a lungul haionului si spoiler-ului spate ofera automobilului un aspect mai lat si mai stabil.

Garda la sol mai mare

Garda la sol mai mare si caroseria inaltata accentueaza aspectul robust. Garda la sol a modelului XCeed este de 174 mm cand ruleaza pe jantele de 16 inch si 184 mm cand ruleaza pe jantele de 18 inch.

Aceste valori reprezinta o crestere cu pana la 42 mm fata de hatchback-ul Ceed. Aripile rotilor, ornamentele laterale si sinele argintii de pe plafon ofera automobilului o prezenta mai dura, asemanatoare SUV-urilor, ornamentul metalic din bara spate accentuand acest efect.

Noul model va dispune de pana la 12 tipuri de finisaje de vopsea, cu noua nuanta vibranta Quantum Yellow, unica in gama Ceed.

Arhitectura contemporana la interior

In interior, Kia XCeed se prezinta cu o arhitectura contemporana, similara cu a celorlalte modele Ceed. Ceea ce presupune prezenta consolei centrale sculptate, usor orientata catre sofer. Scaunelor au un sezut mai coborat decat intr-un SUV traditional, dar garda la sol mai mare decat a hatchback-ului conventional. Astfel Kia XCeed ofera soferilor o pozitie de condus sportiva, dar care permite o buna vizibilitate asupra drumului.

Un sistem de infotainment cu ecran touchscreen ”plutitor” se afla in centru plansei de bord. Partea ingusta a panoului de comenzi ofera un set de butoane cu contact tactil pentru controlul volumului audio, incalzire si ventilatie.

Interiorul este finisat cu materiale sofisticate, placute la atingere. Plansa de bord are elemente finisate in stil crom satinat, oferind o ambianta rafinata, superioara. Cumparatorii pot alege dintr-o gama de tapiterii din material textil, piele sintetica sau piele naturala.

Unic pentru modelul XCeed este noul pachet de culoare galbena pentru interior, cu tapiterie neagra in contrast cu cusaturile de culoare galbena ale scaunelor si usilor si cu un mix de elemente de culoare negru lucios si galben metalic prezente in toata cabina.

Pachetul de dotari

Kia XCeed este proiectat sa ofere spatiul interior si pentru bagaje specific unui SUV. Chiar daca vorbim despre un model cu o caroserie sportiva si cu o amprenta la sol mai compacta.

Cu o lungime totala de 4.395 mm, Kia XCeed este cu 85 mm mai lung decat hatchback-ul Ceed in cinci usi. In plus este cu 90 mm mai compact decat modelul Sportage. Inaltimea maxima a plafonului de 1.490 mm inseamna ca este cu 43 mm mai inalt decat Ceed si cu 155 mm mai scund decat Sportage.

Avand partea posterioara mai lunga, capacitatea portbagajului lui XCeed este de 426 litri (VDA). Ceea ce inseamna cu 31 de litri mai mare decat modelul Ceed si doar cu putin mai mica decat cele mai bine vandute SUV-uri compacte in Europa. Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea portbagajului creste la 1.378 litri. Versatilitatea spatiului este asigurata si de capacitatea de rabatare 40:20:40 a scaunelor din spate. La care se adauga sistemul inteligent de deschidere a haionului si de compartimentarea de sub plansa portbagajului.

Unul dintre cele mai avansate automobile din punct de vedere tehnologic din clasa

Gama de tehnologii de siguranta, conectivitate si infotainmentil face unul dintre cele avansate automobile din clasa sa. Kia XCeed este printre primele automobile din Europa care ofera sistemul inovator telematic UVO Connect. Acesta conecteaza soferii cu lumea inconjuratoare prin intermediul sistemului multimedia cu touchscreen sau prin smartphone-ur.

Dispunand de serviciile Kia Live si inclus intr-un sistem optional cu display de 10.25 inch TFT LCD, acesta foloseste propriul eSIM. Cu ajutorul sau sunt colectate si actualizate in timp real informatii in timpul calatoriei. Alte elemente oferite de sistemul UVO Connect il constituie informatiile de diagnostic despre automobil, Ca si cele despre calatoriile pe care le face acesta.

Sistemul de navigatie optional cu touchscreen de 10.25 inch ofera ca standard posibilitatea conectarii prin Bluetooth a mai multor dispozitive. Ca si aplicatiile Apple CarPlay si Android Auto. Functionalitatea avansata de impartire a ecranului in 3 zone permite utilizatorilor sa controleze sau sa monitorizeze diferite functii in acelasi timp, personalizand ecranul cu diferite widget-uri.

Alte tehnologii optionale: sistemul audio premium JBL cu tehnologie Clari-Fi, aerul conditionat dual-zone. Ca si oglinzile exterioare incalzite si electrice, volanul incalzit, parbrizul incalzit, scaunele fata incalzite si ventilate si scaunele spate incalzite.

Bord digital Supervision

Kia XCeed va fi disponibil de asemenea, cu primul bord complet digital Supervision de 12.3 inch, dezvoltat de Kia. Cu o rezolutie mare, de 1920×720 pixeli, panoul de bord digital inlocuieste vitezometrul si turometrul conventionale. Display-ul sau unitar, integrat, ofera prin doua cadrane digitale informatii despre viteza automobilului si turatia motorului.

Intre cele doua cadrane digitale se regaseste o zona multifunctionala, operata prin intermediul comenzilor de pe volan. In aceasta zona a panoului de bord soferii pot vedea foarte clar instructiunile de navigatie, meniul audio, apelurile telefonice si lista de contacte din smartphone. Ca si consumul de combustibil instant si mediu.

Noul panou de bord Supervision de 12.3 inch este disponibil optional pentru noul model Kia XCeed. Acesta inlocuieste panourile de bord traditionale mono-LCD de 3.8 inch sau TFT LCD color de 4.2 inch disponibile pe diferitele versiuni de echipare ale automobilelor.

Tehnologii active de asistenta a soferului si de siguranta

XCeed are o multime de tehnologii active de asistenta si de siguranta. Acestea includ Smart Cruise Control cu system Stop & Go, Blind-spot Collision Warining, Forward Collision-Avoidance Assist, Intelligent Speed Limit Warning. Plus Sistemul inteligent de asistenta la parcare, Lane Keeping Assist si High Beam Assist. Sistemul Lane Keeping Assist este o tehnologie autonoma de nivel 2.

Ca orice model Kia comercializat in Europa, noul CUV este echipat standard cu sistemul de management al stabilitatii – Vehicle Stability Management (VSM). Acest sistem asigura stabilitatea in timpul franarii si in viraje, controland electronic stabilitatea automobilului prin sistemul Electronic Stability Control (ESC) in cazul pierderii tractiunii.

Sisteme de propulsie

Kia XCeed beneficiaza de o gama de motoare supra-alimentate – cu variante plug-in disponibile in viitor. Trei motoare turbo cu injectie directa pe benzina (T-GDi) sunt disponibile. Motorul in trei cilindri, de 1.0 litri T-GDi produce 120 CP si ofera un cuplu de 172 Nm. Cel turbo in patru cilindri T-GDi produce 140 CP si ofera un cuplu de 242 Nm.

Motorul T-GDi high power de 1.6 litri regasit pe modelul Ceed GT si ProCeed GT este de asemenea disponibil. Acesta ofera o putere de 204 CP si un cuplu de 265 Nm de-a lungul unei plaje mari de turatii. Kia XCeed este disponibil de asemenea cu doua propulsoare Smartstream. Motorul Smarstream de 1.6 litri este oferit in variantele de putere de 115 CP si 136 CP.

Exceptand motorul de 1.0 litri T-GDi, toate motoarele pot fi cuplate fie la transmisia manuala cu sase trepte, fie la transmisia automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj. Motorul de 1.0 litri este cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte. Sistemul Stop & Go este disponibil in echiparea standard pentru toate versiunile de echipare.

Ca si alte modele din portofoliul Kia, sistemele de propulsie electrice, cu emsii reduse – incluzand optiunile plug-in hybrid si mild hybrid de 48 V – vor fi lansate pe gama XCeed in cursul anului 2020.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.