WRC 2019 ne ofera inca de la prima competitie o disputa electrizanta. Schimbari de ierarhie si un nou lider, sunt reperele zilei secunde. Una care a propus doua bucle de 3 probe cu o lungime totala de circa 125 km.

Prima sectiune a zilei a fost anulata. O deceptie pentru Ogier, cel care alesese pneuri cu cuie si putea ataca. Urmatoarele doua probe speciale l-au avantajat pe Neuville, care a ales din nou sa mearga pe un mix de cauciucuri. Belgianul izbutea de altfel sa treaca in fruntea ierarhiei. A devenit lider inca dupa PS4, proba in care l-a secondat pe Loeb. Pe PS5 a fost din nou al doilea, dupa Ogier, dar ramanea in frunte. Campionul mondial il seconda, la 3,4 secunde, in timp ce Ott Tänak era pe 3, la 16,9 secunde in spate.

Ogier trece in frunte

Ogier a atacat pe prima proba de dupa-amiaza, pe care si-a adjudecat-o la egalitate cu Latvala. El a redus ecartul fata de Neuville, care s-a rasucit, iar pe PS7, in care a fost al treilea, dupa Loeb si Evans, a devenit noul lider. Avea un ecart de 14 secunde fata de belgian, dar acesta a scazut la doar doua. Si aceasta dupa ce Thierry s-a impus pe ultima speciala a zilei.

„Deocamdata eu si Thierry suntem departe, in fruntea ierarhiei, dar la Monte Carlo lucrurile se schimba rapid. Trebuie sa mergem cat mai rapid, dar fara riscuri”, a spus Ogier.

WRC 2019- Raliul Monte Carlo: Ogier devine lider WRC-2019-Raliul-Monte-Carlo-Neuville

Andreas Mikkelsen conduce trioul care lupta pentru ultima treapta a podiumului in primul raliu din WRC 2019. El este la 7,4 secunde de Latvala si 8,2 de Loeb. Evans completeaza Top 6, in fata lui Tanak. Pilotul din Estonia are un start de sezon frustrant, asa cum a incheiat si campionatul 2018. O roata rupta l-a scos pentru moment din lupta pentru podium si victorie.

Si Meeke a avut probleme de acelasi tip si este pe locul 8, inaintea lui Gus Greensmith, liderul din WRC 2 Pro, respectiv Yoann Bonato, cel care conduce in WRC 2. Altfel, primele abandonuri de marca sunt cele ale lui Lappi, dupa un impact, si Tidemand.

WRC 2019- Raliul Monte Carlo: Ogier devine lider WRC-2019-Raliul-Monte-Carlo-day-2-1024x206

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.