Pe piața din Spania a fost lansat un BMW M4 Competition Sport, însă acesta a fost un model dedicat exclusiv pieței locale și, surprinzător, nu a fost un produs al diviziei BMW M, scriu colegii noștri de la BMWBlog România. care ne anunță că vom avea și o versiune oficială!

Vom avea un BMW M4 Competition Sport bmw-m4-competition-sport-6-300x200Modelul BMW M4 Competition Sport construit de spanioli a debutat în cadrul Salonului Auto de la Madrid și are o producție limitată, de numai 60 de exemplare. Poziționându-se între un BMW M4 normal și BMW M4 GTS, BMW M4 Competition Sport are un preț de listă pentru piața din Spania ce pornește de la 132.900 de euro.

Cu 450 de cai-putere disponibili la 7.000 de rotații pe minut și cu un moment maxim de 550 Nm între 1.850 și 5.500 de rotații pe minut, BMW M4 Competition Sport accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,0 secunde, fiind cu puțin mai rapid în acest caz decât un M4 normal. Viteza maximă este ridicată de la 250 km/h la 280 km/h, iar detaliile de exterior și cele de interior sunt cât se poate de agresive.

Echipat în standard cu jante pe 20 inch care sunt încălțate de anvelope 265/30 R20 pe față și 285/30 R20 pe spate, BMW M4 Competition Edition face totul pentru a economisi câteva kilograme. De exemplu, materialele ultra-ușoare folosite pentru discurile de frână aduc o scădere a greutății de 6,5 kilograme, în timp ce restul elementelor aerodinamice sunt fabricate din plastic ranforsat cu fibră de carbon. Unul dintre cele mai vizibile accesorii din gama M Performance este eleronul spate, fabricat integral din fibră de carbon și care cântărește 1.660 de grame!

Pe plan mondial însă, BMW M4 Competition Sport a fost surprins doar în câteva poze spion până acum. Totuși, CEO-ul diviziei M, Frank van Meel, a confirmat faptul că BMW a înregistrat acronimul „CS” și că vor urma noi versiuni BMW M4 care vor fi ceva mai „hard core” decât modelele standard. Dar nu atât de extrem precum un M4 GTS. Totuși, nu ne așteptăm ca viitorul BMW M4 Competition Sport să vină echipat cu un roll-cage portocaliu sau injecția cu apă, dar suntem convinși că elementele aerodinamice din firbă de carbon, o greutate mai scăzută și ceva mai multă putere vor fi trecute pe listă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.