Volkswagen va comercializa Golf GTI TCR spre finalul acestui an.

Prezentat pentru prima oara ca un concept la festivalul Worthersee din Austria, la inceputul lui 2018, Golf GTI TCR dispune de 286 de cai putere, extrasi dintr-un motor pe benzina tunar de 2.0 litri.

Volkswagen Golf GTI TCR vine cu 286 de cai putere! tcr-motor

Preturile si specificatiile nu au fost inca dezvaluite, dar e de asteptat sa primeasca mici optiuni premium peste varianta standard a lui Golf GTI.

VW va profita de aceasta ocazia pentru a „rearanja” gama GTI, dupa ce modelul de baza a fost retras de pe piata luna trecuta din cauza reglementarilor mai stricte privind emisiile.

Asta inseamna ca Volkswagen va oferi din nou doua modele Golf GTI: masina de performanta 242bhp „Performance Pack” si modelul „TCR”. TCR este alimentat de acelasi motor, amplificat la 286 CP si 370 Nm. Conceptul TCR a folosit o transmisie cu dublu ambreiaj cu sapte trepte si un diferential de blocare, transmitand puterea prin rotile din fata. Nu este clar daca Volkswagen va oferi o cutie de viteze manuala cu sase trepte.

Volkswagen Golf GTI TCR vine cu 286 de cai putere! tcr-fata

Volkswagen Golf GTI TCR vine cu 286 de cai putere! tcr-jante

Nu avem inca timpii oficiali, dar Golf GTI TCR ar trebui sa ajunga de la 0 la 100 kilometri pe ora in aproimativ 6 secunde, in timp ce viteza maxima va fi de 264 cai putere.

Va exista si o evacuare modernizata din otel inoxidabil si este posibil ca un sistem Akrapovic sa fie oferit ca optiune.

La concept, eliminarea limitatorului de viteza este oferita ca parte a unui pachet de performanta, care coboara, de asemenea, suspensia cu 20 mm si adauga controlul dinamic al sasiului Volkswagen. Amortizoarele adaptive sunt asociate cu roti de 19 incji in locul aliajelor obisnuite de 18 inchi. In spatele acestor gasim un set de discuri de frana forate, cu etriere si tampoane avansate. Niciunul dintre acestea nu a fost inca confirmat pentru modelul gata de productie.

Volkswagen Golf GTI TCR vine cu 286 de cai putere! tcr-evacuareVolkswagen Golf GTI TCR vine cu 286 de cai putere! tcr-spate

Vor fi disponibile cinci culori exterioare, dintre care trei (rosu, alb si gri) sunt disponbile cu un acoperis negru.

La interior, scaunele sport TCR sunt compuse dintr-un amestec de tesaturi si microfibre, intr-un design unic, rosu si negru, iar volanul din piele are cusaturi rosii contrastante.

Nu avem inca pretul de pornire, dar acesta ar trebui sa fie undeva in jurul a 37.000 de euro.

Volkswagen Golf GTI TCR vine cu 286 de cai putere! tcr-interiorVolkswagen Golf GTI TCR vine cu 286 de cai putere! tcr-scauneSursa: Auto Express

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.