Volkswagen Golf GTI nu se mai regaseste in oferta producatorului german.

Volkswagen a renuntat la modelul Golf GTI, inainte de introducerea in luna septembrie a unor limite mai stricte de emisii ca parte a noii proceduri de testare a vehiculelor usoare armonizate la nivel mondial (WLTP), anunta AutoCar.

Singurul model GTI ramas inca la vanzare este versiunea Performance, care este cu 2.000 de euro mai scumpa (32.000 de lire sterline) si produce 252 de cai putere dintr-un motor de 2.0 litri cu patru cilindri.

Este putin probabil ca VW sa reintroduca versiunea standard MK7 Golf GTI, care avea 227 de cai putere, din cauza MK8 Golf urmeaza sa fie lansat anul viitor, iar MK7 Golft GTI ar avea doar o fereastra restransa de vanzare, dupa reomologarea sa pentru a se conforma standardelor WLTP.

WLTP este considerat a fi mult mai dificil decat este considerat mai dificil decat New European Driving Cycle (NEDC), deoarece testează autovehiculele in scenarii de conducere din lumea reala. Producătorii sunt obligati astfel sa se alinieze cu toate filtrele pentru a se asigura ca respecta limitele mai aspre.

Desi gama Golf GTI ofera acum doar o varianta, va creste in curand la două atunci cand varianta TCR va fi vanduta in cursul acestui an. Aceasta masina, inspirata de participarea VW la campionatul Touring Car Racing, va produce 286 de cai putere de la motorul sau de 2.0 litri cu specificatie superioara.

WLTP este cauza puterii reduse a sistemului de tractiune integrala Golf R, care a pierdut 10 cai putere (pana la un total in prezent de 296 de cai putere) din cauza montajului unui filtru de particule. Aceeasi reducere a afectat si modelul similar din punct de vedere tehnic, Leon Cupra, al celor de la Seat. Masina are acum 286 de cai putere.

La fel ca Volkswagen, BMW este de asemenea pe punctul de a renunta la unul dintre modelele sale de performanta inainte de introducerea WLTP. Modelul F80 M3 va iesi de la vanzare in luna august, urmand ca succesorul sau sa ajunga anul viitor.

M4 va iesi de pe piata pentru aproximativ doua luni, timp in care va fi reomologat la standardele WLTP. Acest model va reveni la vanzare deoarece noua Serie 4 va fi gata abia in 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.