BMW lucreaza de zor la viitoare generatie a SUV-ului X5.

Dupa ce la inceputul acestui an au fost lansate generatii noi pentru X3 si X4, producatorul bavarez va prezenta noua generatie a X5 spre sfarsitul acestui an, cel mai probabil in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Sub numele de cod G05, noul X5 va fi construit pe inovatoarea platforma Cluster Architecture (CLAR), care e mai usoara, mai rigida si mult mai flexibila decat plaforma actuala. De altfel, BMW va folosi platforma CLAR la toate modele ce urmeaza sa fie lansate.

Din ceea ce putem observa in fotografiile spion publicate de Motor1, viitoarea generatie a BMW X5 va fi similara la dimensiuni cu modelul curent. Ne asteptam totusi ca noua plaforma sa adauge cativa centimetri in plus in interior.

Schimbarile sunt mai vizibile in fata, unde observam o grila impunatoare, faruri marite, dar si evacuari schimbate, pentru un look mai agresiv.

In partea din spate ne-au atras atentia stopurile orizontale schimbate, care beneficiaza de tehnologie LED.

Din informatiile disponibile la acest moment, e foarte probabil ca noua generatie a lui BMW X5 sa fie mai usoara cu 250 sau chiar 300 de kilograme decat actuala.

Sub capota, noul BMW X5 va oferi mai multe optiuni, atat pe benzina, cat si pe motorina. Exista de asemenea speculatii privind introducerea unei variante plug-in-hybrid.

Ce mai stim e ca intentia BMW e sa faca din modelul X5M cel mai performant SUV disponibil pe piata, iar din acest motiv il va echipa cu un motor twin-turbo de 4.4 litri V8, cu nu mai putin de 600 de cai putere. Un plus de 25 de cai putere fata de modelul curent. Dar avand in vedere ca noua generatie va fi mai usoar, e foarte probabil ca SUV-ul nemtilor sa ajunga de la 0 la 100 de kilometri/ora in mai putin de 4 secunde!

Viitorul BMW X5, surprins in teste 2-1

Viitorul BMW X5, surprins in teste 3-1

Generatia actuala a BMW X5 se afla pe strazi din 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.