Volkswagen este asaltat de oameni care plang de faptul ca Golf R nu are suficienta putere fata de rivalii sai, asa ca ne pregateste un rival de 400 CP

Volkswagen s-a jucat de-a prinselea in materie de hot hatch-uri de ceva timp, in special in timp ce astfel de bugete au fost restrictionate in timpul scandalului emisiilor, dar lucrurile se redreseaza.

Rapoartele sugereaza ca un model R de 400 CP, prima oara „confirmat” in 2014, inainte de a fi lasat deoparte si uitat, va aduce cel mai tare Golf inapoi cu cele mai rapide masini din clasa. Cu cea de-a opta generatie a masinii care se va lansa anul viitor, compania a considerat ca este timpul sa inceapa din nou sa vorbeasca despre optiunile de performanta.

Un VW Golf R de 400bhp vine si isi doreste titlul de Hot Hatch inapoi img_1679-2Seful VW de vanzari si marketing Jurgen Stackmann este citat de Auto Express spunand:

„Marca R urmeaza o cale extrema. Rolul R este ca poate depasi ratiunea; nimeni nu are nevoie de o masina compacta de 400 CP, dar exista un loc [pentru asta?]. Desigur, si asta e scopul lui R. ”

In timp ce Mk8 este o masina cu totul noua, se asteapta ca aspectul Golfului R sa nu se schimbe prea mult. Un turbocompresor de 2.0 litri cu patru cilindrii va trimite aceasta putere sporita la toate cele patru roti la cerere, ca si inainte, iar puterea va transmisa printr-o cutie DSG cu sapte trepte si dublu ambreiaj. Nu se stie public daca versiunea manuala va continua.

Ceea ce se va schimba este sistemul electric, care va fi o instalatie hibrid usoara de 48 de volti, care are diferite avantaje pentru aplicatii practice, dar va face si legaturi cu un starter / generator pentru o acceleratie maxima. Sprint-ul de 0-100 km / h ar trebui sa scada sub 4 secunde.

Motorul in sine va produce in jur de 370 CP, restul fiind acoperit de motorul electric. Este o configuratie similara celei despre care se zvoneste ca se indreapta spre urmatorul Ford Focus RS. La fel ca Ford si Mercedes-AMG A45 ‘Predator’, Golf R MK8 va fi lansat in 2020. Acesta va fi un triplu test distractiv.

Sursa: Auto Express

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.