VinFast, un nou producator auto vietnamez, a anuntat ca va lansa 5 modele in urmatoarele luni.

Doua dintre acestea, o berlina cu patru usi si un SUV cu 5 usi, vor fi prezentate la Salonul Auto de la Paris, programat in luna octombrie, scrie Auto Industry News.

„Viziunea noastra este sa construim un eco-sistem de fabricare a automobilelor, care sa includa fabrici de asamblare, furnizori auto si dealeri locali, plus un sir de industrii de sprijin”, a declarat James DeLuca, CEO al VinFast.

„Planul nostru este de a lansa un portofoliu de cinci vehicule VinFast in 2019 si acest parteneriat strategic este integrat in acest sens”, a adaugat acesta.

Pentru a realiza acest plan, VinFast a incheiat un parteneriat cu General Motors, prin care devine distribuitorul oficial al Chevrolet in Vietnam.

De asemenea, parteneriatul presupune si dreptul de proprietate asupra fabricii General Motors din Hanoi si ca VinFast va licentia o masina mica de la General Motors, cu scopul de a comercializa modelul pe plan international.

Producatorul auto vietnamez anunta ca isi va construi modelele la o noua fabrica de 335 hectare din Hai Phong din nordul Vietnamulu, care a fost data in folosinta in luna septembrie a anului trecut.

„Avem resursele si angajamentul de a deveni un jucator nou semnificativ in industria auto globala”, a declarat DeLuca prin intermediul unui comunicat de presa. „Suntem foarte mandri ca suntem primul producator de autovehicule din Vietnam si primul care a participat la un mare show auto international”.

VinFast se lauda cu o conducere experimentata, in frunte cu CEO-ul James DeLuca, un veteran General Motors, care in trecut a ocupat pozitia de presedinte al operatiunilor globale.

Cele două modele ce vor fi lansate la Salonul Auto de la Paris vor avea si tehnologia germana, desi detaliile sunt inca limitate in acest moment.

Vingroup este compania mama a VinFast si este una dintre cele mai mari companii private din tara.

Compania mama are afaceri, de fapt, in domeniul imobiliar si al constructiilor, desi are interese si in domeniul educatiei, sanatații, agriculturii, turismului si comertului cu amanuntul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.