Tractor record. Acesta a izbutit o viteza maxima de 167 km/h. La comenzile sale, pilotul de motociclete si prezentatorul TV Guy Martin.

Recordul anterior ii apartinea lui The Stig, celebrul pilot Top Gear. Acesta reusise doar 87.271 mph, mult sub performanta lui Martin, care a izbutit 103,6 mph. Ceea ce inseamna o diferenta de 27 km/h. Noua performanta de referinta a fost realizata cu un Fastrac de la J.C. Bamford.

Tractorul record, motor de 1.000 CP

Propulsat de un DiselMax cu 6 cilidri de 7.2 litri, acest tractor record, Fastrac, ofera 1.000 CP si un cuplu maxim de 2.500 Nm. Williams Advanced Engineering s-a ocupat de rafinarea aerodinamicii.  Adica tocmai cei care lucreaza pentru echipa Williams din Formula 1. Si, evident, sprijinul a fost de mare ajutor pentru a stabili noul record mondial.

Performanta a fost realizata pe aerodromul din Ellington. Pentru a o realiza, o alta modificare importanta a fost cutia de viteze manuala ZF cu sase trepte. Aceasta a inlocuit clasica AGCO CVT. Tractiunea este pe puntea spate.

Interesant este ca JCB nu este la prima performanta de profil. In 2006 a stabilit recordul de viteza pentru masinile diesel. Al sau Dieselmax a reusit atunci, la Bonneville Salt Flats, o viteza medie de 350 mph dupa doua segmente de pista parcurse dus-intors.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.