T-Roc, SUV-ul compact al celor de la Volkswagen, a primit si o versiune de vara. Mai precis, varianta Cabriolet, cu plafon soft-top. Lansarea, in toamna, la Frankfurt. Comercializarea, din primavara viitoare. In timp pentru vara 2020.

Volkswagen nu s-a speriat de faptul ca versiunile cabrio pe modele SUV nu au avut mare succes. Si vrea sa profite de apetitul clientilor pentru acest subsegment urban cu aceasta noua varianta de caroserie. Cu atat mai mult cu cat o anuntasera de ceva vreme.

Un proiect complex

S-a plecat de la un crossover hatch cu cinci usi. Si s-a ajuns, dupa un proces complex, la o decapotabila „inaltata” cu doua usi. Ecartamentul a fost sporit cu 40 de mm. A crescut lungimea cu 34 de mm, pana la 4.268, iar inaltimea redusa cu 51, ajungand la 1.522 mm.

Partea frontala a cabinei este identica cu cea a modelului T-Roc original, iar scaunele soferului si pasagerului din dreapta sa sunt instalate la o inaltime de 599 mm de asfalt. Locurile de pe al doilea rand stau mai sus – la 616 mm.

T-Roc, SUV-ul compact de la Volkswagen, versiune de vara! T-Roc-Cabriolet-decapotat

Acoperisul moale are patru sectiuni transversale intermediare. A fost proiectat astfel incat  sectiunea frontala pliata sa acopere complet intreaga structura.  Potrivit VW, actionarea plafonului are nevoie de doar 9 secunde, iar acesta poate fi inchis sau deschis la viteze de pana la 30 km/h.

Doua variante de motorizare pe benzina

T-Roc Cabriolet este disponibil cu doua motoare turbo pe benzina. Este vorba despre o unitate 1.0 de 115 CP si una 1.5 de 150 CP. Standard, transmisia este manuala, cu sase rapoarte. Optional este insa oferita si o cutie cu 7 trepte si dublu ambreiaj. Aceasta insa numai pentru versiunea 1.5 TSI.

Clientii pot opta pentru echiparile Style si R-Line. Cea din urma propune nu doar tuse mai sportive, ci si jante de 19 inch (standard sunt de 17). Printre optiuni se numara un carlig de remorcare sau un sistem audio Beats cu 12 difuzoare si o putere de 400 W.

T-Roc Cabriolet dispune de optiunea noii generatii a sistemului de infotainment MIB3 cu un eSIM pentru conectivitate permanenta. Acesta este operabil pe un ecran tactil de 8 inch. Iar daca optezi pentru panou de bord digital Active Info Display cu ecran de 11.7 inch, te vei bucura de un Digital Cockpit in toata masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.