Renault 4ever Trophy este mai mult decât o mașină, este un vehicul iconic. Cu peste 8 milioane de unități vândute în peste 100 de țări, a depășit, în ultimii 60 de ani, decalajele între generații şi pe cele sociale. Potrivită atât pentru drumurile urbane, cât și pentru cele rurale, este o mașină multifuncțională: pentru călătorii, pentru escapade, pentru transport, serviciu și multe altele. Modestă, dar și la modă, stilată și populară, este atrăgătoare deopotrivă pentru bărbați și femei.

Producția a fost întreruptă în urmă cu 30 de ani, dar 4L nu a părăsit niciodată din lumina reflectoarelor. Este printre primele vehicule youngtimer, iar versiunea 4L Trophy și-a demonstrat versatilitatea și rezistența în fiecare zi, timp de 25 de ani. Acest lucru explică de ce este încă o plăcere, mai ales în rândul generațiilor tinere.

Mașina de spectacol 4EVER Trophy pe care Renault o dezvăluie la Salonul Auto de la Paris din 2022 este al doilea model emblematic care a primit o repornire electrică, după Renault 5 Prototype, în timpul Renaulution. Renault, cu alte cuvinte, profită de trecutul său ilustr pentru a-și electriza mai bine viitorul.

Renault 4ever Trophy - renasterea unui model emblematic Captură-de-ecran-din-2022-10-19-la-11.04.30

O MAŞINĂ MODERNĂ ŞI ÎNDRĂZNEAŢĂ

4EVER Trophy creează noi amintiri, în timp ce le aduce înapoi pe cele vechi. Sub un exterior robust, legăturile stilistice cu predecesorul său 4L sunt evidente. Principalele caracteristici ale mașinii originale au fost readuse la viață:

 

 • Silueta generală este recunoscută la prima vedere, de la forma capotei la faimosul „spate înclinat” până la bara de protecție
 • Geamurile laterale, sub forma unui trapez cu colțurile lor rotunjite, sunt situate chiar deasupra roților din spate
 • În față, lateralele sunt goale, fără elemente optice sau stilistice
 • Aripile acoperă complet pasajele roților pentru a se termina pe scut

 

Stilul ,,retro,, se îmbina armonios cu restul liniilor, care este sofisticată și tehnologică. Show-car-ul are curbe generoase și o grilă foarte elaborată. Conexiunile „ultra tech” dintre spițe și caroserie adaugă un strat suplimentar de precizie și modernitate. Același lucru se poate spune şi despre marginea șlefuită meticulos din jurul plafonului.

Renault 4ever Trophy - renasterea unui model emblematic Captură-de-ecran-din-2022-10-19-la-11.04.49„Renault 4 este un mit. Și miturile nu mor niciodată! R4 este o mașină pe care toată lumea o poate iubi, iar astăzi dorim să redescoperim această dimensiune universală printr-o reinterpretare modernă și electrică.”

Luca de Meo, Director General al RENAULT S.A

„Pentru a aduce Trofeul 4Eve în epoca modernă, i-am insuflat forma simplă cu sofisticare tehnologică. Toate aceste ingrediente au fost realizate cu atenție, astfel încât designul să rezoneze cu cei care sunt familiarizați cu 4L dar și cu generațiile mai tinere care poate nu știu nimic despre istoria remarcabilă a mașinii.”

Gilles Vidal, VP, Brand Renault, Design

Renault 4ever Trophy - renasterea unui model emblematic Captură-de-ecran-din-2022-10-19-la-11.05.07

O SEMNĂTURĂ LUMINOASĂ UNICĂ

4EVER Trophy aduce o interpretare modernă a grilei orizontale caracteristice Renault 4, cu farurile sale rotunde echipate cu tehnologia Matrix LED. Inovația care se regăsește la nivelul farurilor conferă vehiculului o identitate puternică. Stopurile, în formă de capsulă, deși redesenate, sunt și ele foarte ușor de recunoscut. Ele sunt o altă caracteristică puternică a istoricului 4L

UN OFF-ROADER UŞOR, CU O DORINȚĂ CLARĂ DE AVENTURĂ

Un vehicul electric care se aventurează dincolo de drumurile deja bătute. Aceasta este promisiunea pe care o face, la prima vedere, show-car-ul 4EVER Trophy, prin alura lui robustă de aventurier. Motorul electric reflectă viitorul model de producție.

Partea inferioară a 4EVER Trophy, vopsită în culoarea Gun Metal Silver, are un design proiectat pentru spații mari. O invitație deschisă către explorare și descoperire, vehiculul degajă un spirit cu adevărat aventuros. Are o alură specială, exuberantă, pe care i-o conferă culoarea Alu Silver și tentele de magenta de pe curelele portbagajului, arcurile amortizoarelor și emblemele roților.

Cu aerul său de dune-buggy , 4EVER Trophy are un aspect competitiv. Capota scobită are o ieșire mare de aer care optimizează funcționarea radiatorului situat în partea centrală a barei de protecție. Îmbinarea frontală este foarte mică pentru a optimiza capacitățile de trecere.

Având o anvelopă de rezervă amplasată pe acoperișul din fibră de carbon, lopată și tălpi auto antiderapante în secțiunea superioară a ușii din spate, mașina este pregătită să facă față oricărei situații.

Panourile vaste de protecție a caroseriei de pe secțiunea inferioară sunt realizate cu un spațiu considerabil de 20 cm în jurul pasajelor roților. Caroseria înaltă pune în evidență lățimea roților de 753 mm montate pe jante de 19 inch. Partea inferioară a fost întărită pentru a oferi o mai mare protecție bateriei situată în mijlocul șasiului.

Fiecare roată a lui 4EVER Trophy are un compresor vizibil care poate fi reglat cu ușurință din interiorul mașinii pentru a adapta presiunea anvelopelor în funcție de teren.

Chiar dacă 4EVER Trophy este în mod clar o mașină off-road prin natura sa, a fost concepută astfel încât să te poţi bucura la volanul ei pe orice drum, fără niciun fel de griji. Viitorul 4L electric își propune să fie la fel de versatil precum a fost odată predecesorul său – sau mai degrabă a fost întotdeauna din 1962.

Renault 4ever Trophy - renasterea unui model emblematic Captură-de-ecran-din-2022-10-19-la-11.05.25

UN VIITOR SUV ELECTRIC AL SEGMENTULUI B

Show-car-ul 4EVER Trophy prefigurează viitorul SUV 100% electric din segmentul B al gameiRenault. Acest viitor vehicul se va simți în largul său atât în ​​oraș, cât și în zonele rurale îndepărtate.

Vehiculul va avea aceeași platformă CMF-BEV ca şi viitorul Renault 5, noua platformă fiind dedicată vehiculelor electrice din segmentul B. Această platformă va permite performanțe la cel mai înalt nivel în ceea ce privește autonomia, acustica și comportamentul dinamic, fără a compromite designul vehiculului.

În viitoarea gamă Renault, poziționarea între ele a viitoarelor electrice Renault 5 și Renault 4 va fi ca cea a actualelor Clio și Captur. Cele două show cars, 4EVER Trophy și Renault 5 Prototype, vor întruchipa conceptul Nouvelle vague la standul Renault de la Salonul Auto de la Paris.

La fel ca strămoșul său, viitorul vehicul prefigurat de 4EVER Trophy va fi „Made in France”. Datorită trăsăturilor pe care le au în comun, toate vehiculele de pe platforma CMF-BEV vor fi fabricate în cadrul hub-ului ElectriCity din nordul Franței.

DATE TEHNICE RENAULT 4EVER TROPHY

Date tehnice Renault 4ever Trophy

 • Lungime: 4,160mm
 • Lățime: 1,950mm
 • Înălțime: 1,900mm
 • Ampatament: 2,570mm
 • Anvelope față și spate: 255/55R19
 • Motor: motor sincron complet electric

Comunicat remis Best Ride.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here