MINI isi asigura victoria in Qatar Cross Country Rally 2018 • Jakub „Kuba” Przygonski si Tom Colsoul, intr-un MINI John Cooper Works Rally, castiga Qatar Cross Country Rally • Membru al familiei MINI, Jakub „Kuba” Przygonski redevine lider al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country.

Qatar Cross Country Rally 2018 - Etapa a patra, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country P90301655_highRes_2018-qatar-cross-couBucuresti/München. Echipaj din familia MINI, Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) si navigatorul Tom Colsoul (Belgia) au obtinut victoria in cea de-a 7-a editie a Qatar Cross Country Rally – a 4-a etapa din editia 2018 a Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country. Tandemul dinamic, aflat la bordului unui MINI John Works Rally, a obtinut doua victorii in probele speciale, doua clasari pe pozitia secunda si un loc al treilea – la final, cei doi au ocupat primul loc in clasamentul general.

Qatar Cross Country Rally 2018 - Etapa a patra, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country P90301657_highRes_2018-qatar-cross-couVictoria reusita in Qatar, la finalul a 5 zile de competitie si aproape 2.000 de kilometri parcursi, a fost obiectivul pentru Przygonski si Colsoul dupa locul al doilea obtinut la editia din 2017. Datorita acestei victorii, Przygonski a redobandit prima pozitie in clasamentul Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country.

Cursa ce a cuprins 5 etape nu a adus nici un fel de probleme reale pentru Przygonski si Colsoul (Belgia), care au avut o evolutie superba si nu au ratat nici un waypoint important, spre deosebire de multi dintre concurenti. Este adevarat, in ciuda caldurii din desert, a nisipului si a traseului pietros, echipajul a facut o cursa aproape perfecta si a finalizat cu un avans de peste 40 de minute fata de ocupantul locului al doilea.

Jakub „Kuba” Przygonski: „Suntem foarte fericiti ca am castigat acest raliu. Este una dintre cele mai dificile curse dintr-un sezon al Cupei Mondiale. A fost o cursa foarte buna pentru noi – am rulat la maximum chiar de la inceput. Nu am avut nici o problema majora de navigatie sau cu MINI John Cooper Works Rally. Imi pare rau pentru unii dintre concurenti care au primit penalizari… Dar acesta este motorsportul, unde orice se poate intampla!”

„Acum suntem lideri ai Cupei Mondiale. Dupa 4 curse, este un semn bun pentru noi – demonstreaza ca putem lupta pentru victorie in Cupa Mondiala, ceea ce reprezinta ceva ce vrem sa reusim.”

Qatar Cross Country Rally 2018 - Etapa a patra, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country P90301658_highRes_2018-qatar-cross-couEtapa a 5-a din editia 2018 a Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country este Raliul Kazahstanului, care are loc in perioada 27 mai-2 iunie. Pentru mai multe informatii, accesati Rally Kazakhstan 2018.

Restul etapelor din Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country 2018

Etapa Competiţia Perioada
5 Raliul Kazahstanului 27 mai-2 iunie
6 Italian Baja 21-24 iunie
7 Baja Spain 20-22 iulie
8 Hungarian Baja 9-12 august
9 Baja Poland 30 august-2 septembrie
10 Raliul Marocului Oilibya 3-9 octombrie
11 Baja Portalegre 500 25-27 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.