Puma, noul SUV Ford realizat in Romania, se apropie de intrarea in productie. Startul este prevazut in aceasta toamna, iar lansarea comerciala catre finalul anului. In ultimul trimestru ar trebui sa aflam si preturile modelului. Puma a starnit deja un interes deosebit, iar oficialii marcii iau in calcul si o versiune ST.

Potrivit Autocar, acest „derivat” ar face parte din strategia marcii de a creste vanzarile. Si cum segmentul SUV este la mare pret in acest moment, evident, Puma poate sa fie unul dintre factorii importanti in acest demers. Or, o varianta cu „steroizi” poate sa creasca si mai mult interesul pentru modelul care isi va face debutul in final de 2019.

Despre aceasta idee a vorbit si directorul de dezvoltare globala al Ford, Hau Thai-Tang. Autocar il citeaza: „Modelele ST sunt o directie pe care o luam in seama pentru orice model. Noi credem ca si in cazul Puma ar fi o optiune buna. Trebuie insa sa analizam aceasta pista inainte de a lua o decizie. Trebuie sa avem certitudinea ca poate sa fie o varianta credibila”, a spus Thai-Tang.

Puma, SUV-ul de la Craiova, si cu versiune ST? Ford-Puma-ST-1

 

Puma ST ar avea un propulsor de 200 CP

Mai mult, deja un prototip a fost deja testat, camuflat, pe Nurburgring. Semn ca Ford s-a pus deja pe treaba. Si, scrie Autocar, in conditiile in care Puma este un SUV dezvoltat pe baza lui Fiesta, sub capota va avea propulsorul versiunii Fiesta ST. Este vorba despre unitatea de 1.5 litri, cu 3 cilindri, care ofera 200 CP.

Puma, SUV-ul de la Craiova, si cu versiune ST? Ford-Puma-ST

Din punct de vedere tehnic urmeaza sa fie implementate si alte imbunatatiri. Evident, cerute de o varianta sportiva. In replica, la capitolul stilistic, lucrurile sunt mai simple. Puma are deja o versiune ST Line, asa ca o baza serioasa deja exista.

O ultima precizare. Puma ar deveni primul SUV vandut pe piata europeana in versiune ST. Pentru ca pe Batranul Continent doar Fiesta si Focus au primit astfel de variante. La nivel international exista insa derivate de gen pentru Edge si Explorer.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.