Puma a fost lansat astazi in productia de serie la Craiova. Modelul Ford devine primul vehicul hibrid fabricat in Romania.

Ford Puma a fost dezvaluit la sfarsitul lunii iunie a acestui an si se alatura gamei extinse de SUV-uri si de crossovere Ford din Europa. O gama care mai include Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge si noul Explorer Plug-In Hybrid. Modelul este oferit cu tehnologia avansata de propulsie electrica EcoBoost Hybrid de 48 de volti.

„Noua Puma reprezinta urmatorul capitol din filosofia de design a Ford centrata pe om. Una care va consolida marca Ford in Europa in ceea ce priveste calitatea, multitudinea de tehnologii si placerea de a conduce”, a declarat Stuart Rowley, Presedintele Ford Europa. Pentru a continua:„Nu am nicio indoiala ca Puma va avea un succes urias in toata Europa”.

Puma a intrat astazi in productie la Craiova Puma-07
Investitie de 200 milioane de euro

Pentru a sustine productia noului model Puma, Ford a demarat inca de anul trecut un amplu proces de pregatire. Acesta a presupus angajarea a aproximativ 1.700 de oameni si o investitie de aproximativ 200 de milioane de euro in uzina sa din Craiova. Ford Puma ofera eficienta la nivelul consumului de carburant prin propulsorul mild-hybrid. Ca si cel mai bun spatiu de incarcare din segment. Investitia totala a Ford la Craiova se ridica la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei in 2008.

Ian Pearson, Presedintele Ford Romania a declarat: „Sunt onorat si mandru ca impreuna cu echipa noastra din Craiova suntem parte a acestui nou si deosebit capitol. Este o mare realizare pentru noi sa producem aici, la Craiova, cel mai avansat vehicul din punct de vedere tehnologic fabricat vreodata in Romania. Ca si, in egala masura, primul cu tehnologie hibrida integrata. As dori sa multumesc tuturor angajatilor nostri pentru toata munca lor. Ca si pentru tot ceea ce fac zi de zi pentru compania noastra”.

Puma a intrat astazi in productie la Craiova Puma-01
Sofisticat si versatil

Pe langa tehnologia sofisticata de motorizare mild-hybrid, carismaticul Ford Puma ofera versatilitatea unui spatiu de incarcare de 456 litri. Inclusiv inovatorul Ford MegaBox. Totodata noul model produs la Craiova vine cu tehnologii ce confera incredere, printre care Adaptive Cruise Control with Start & Stop, Speed Sign Recognition si Lane Centring. Nu in ultimul rand, noul Ford Puma prezinta caracteristici de confort premium, cum ar fi scaunele cu masaj lombar, primele de acest fel din segment.

Printre variantele distinctive se numara sportivul Puma ST-Line inspirat din gama Ford Performance. Ca si eleganta varianta Puma Titanium X – prezentata pentru prima data luna trecuta la Salonul Auto de la Frankfurt.

Ford Romania, 6.000 de angajati

Ford Romania are in prezent aproximativ 6.000 de angajati. Si, pentru prima data de la preluarea uzinei din Craiova in 2008, aici se vor fabrica in paralel doua vehicule. Volumele anticipate de productie pentru modelele EcoSport si Puma fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule sa lucreze in trei schimburi.

Fabrica de Motoare de la Craiova continua sa lucreze in trei si patru schimburi. Aici esste realizat mult-premiatul motor Ford de 1.0 litri EcoBoost, in variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV si 155 CP mHEV.

Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa in Europa pana in 2024. Opt dintre acestea chiar in anul 2019. La inceputul acestui an, Ford a anuntat ca fiecare nou autoturism pe care il va lansa va include o optiune electrificata. Fie ca este vorba despre mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric. Astfel ca va oferi una dintre cele mai cuprinzatoare game de optiuni electrificate pentru clientii europeni. Ford se asteapta ca motoarele electrice sa reprezinte mai mult de jumatate din vanzarile de autoturisme ale companiei pana la sfarsitul anului 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.