Subaru a dezvaluit cea de-a cincea generatie a modelului Forester in cadrul Salonului Auto de la New York.

Noul Forester e dezvoltat pe platforma Subaru Global Platform (SGP), pe care sunt construite si noile modele Impreza si XV.

Descrisa ca fiind „cea mai incapatoare, capabila si versatila”, noua generatie a modelului Forester are un ampatament marit, la 2.670 mm, oferind mai mult spatiu pentru scaunele din spate. Subaru Forester 2018 are o lungime de 4.625 mm, o intalnime de 1.730 mm si garda la sol este de 220 mm.

Noua generatie a modelului Subaru Forester, aratata lumii la New York 3

Modelul prezentat la New York este alimentat de un motor pe benzina de 2,5 litri cu patru cilindri, conectat la o cutie CVT si tractiune integrala. Noul motor dezvolta 182 de cai putere, in timp ce CVT dispune si de un mod manual (cu padele), care simuleaza o transmisie cu sapte trepte. Din informatiile disponibile in prezent, Subaru nu intentioneaza sa ofere o cutie de viteze manuala.

Pe noul Forester dispune si de tehnologia EyeSight, ajutata de functia Driver Focus, care monitorizeaza expresia faciala a soferului si ii poate recomanda sa ia o pauza de la condus. In plus, ajusteaza automat scaunul, oglinzile si setarile aerului conditionat in momentul in care soferul intra in vehicul!

Regasim si un sistem de siguranta la mersul cu spatele, ce actioneaza frana in momentul in care considera ca exista riscul de a lovi ceva.

Noua generatie a modelului Subaru Forester, aratata lumii la New York 2

La interior remarcam un sistem infotainment cu touchscreen de 8 inch, cu o conectivitate mai bune Apple CarPlay si Android Auto, plus porturi USB atat pentru pasagerii din fata, cat si pentru cei din spate.

Noua generatie a modelului Subaru Forester, aratata lumii la New York 1

Noua generatie a modelului Subaru Forester va aparea in showroom-uri spre finalul acestui an.

Salonul International Auto de la New York se desfasoara in perioada 30 martie – 8 aprilie, la Centrul de Conventii Jacob J. Javits.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.