MINI Clubman si-ar putea schimba radical infatisarea si sa se transforme intr-un SUV. Cel putin asa sustin britanicii de la Autocar.

Modelul are deja patru ani de prezenta pe piata. Iar faceliftul primit in primavara acestui an a fost mai degraba unul minor. S-a schimbat forma grilei, s-a operat un upgrade pentru blocurile optice, dar cam atat. Ei bine, se pare tocmai pentru ca deja privirile oficialilor marcii sunt indreptate catre viitoarea generatie.

Piata americana este motivatia

Ei bine, Autocar scrie ca acest model urmeaza sa creasca in dimensiuni si sa se transforme intr-un SUV. Si aceasta pentru ca pe piata americana acest segment a profitat din plin de declinul cererii pentru hatchback si sedan. Or, singurul model MINI care tinteste clientii interesati de acest tip de modele este Countryman. Insa acesta este cam mic dupa gustul clientilor din SUA, astfel ca vanzarile sunt in declin.

Si-atunci a venit ideea legata de Clubman. Sugerata chiar de Oliver Heilmer, seful de design al celor de la Mini. Cu atat mai mult cu cat Clubman este doar un pic mai scurt decat Countryman si un pic mai lat. Si, in plus, este cam la acelasi nivel si in ceea ce priveste pretul.

Ce cunoastem pana acum?

Sincer, nu prea multe. Deocamdata nu a fost luata o decizie privind dimensiunile si cum se vor diferentia cele doua modele. Insa este clar ca se va baza pe noua arhitectura, aflata in lucru. Una care are drept tel o eficienta superioara a spatiului din hatchback. Si, Heilmer spune ca sunt discutii saptamanale pe aceasta team, dar inca nu exista o solutie finala.

Un alt aspect important il reprezinta costurile de dezvoltare ale arhitecturii. Care trebuie sa tina seama de spatiul necesar pentru „crash box”, siguranta fiind o prioritate. Ca si problematica legata de situatiile in care motorul electric continua sa functioneze dupa impact. Or, toate aceste directii necesita timp, modelul trebuind sa ramana…Mini si la propriu si la figurat.

Doar dupa ce platforma va deveni satisfacatoare pentru noul hatchback cu trei usi vom avea parte si de un nou MINI Clubman. Cel mai probabil in 2021.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.