Mark Higgins a stabilit, miercuri, recordul mondial de viteza pe cel mai spectaculos drum de munte din lume, Transfagarasan.

Pilotul britanic in varsta de 47 de ani a doborat totodata recordul pe urcarea dintre Balea Lac si Balea Cascada, in cadrul unui proiect initiat de Subaru of America si Pro Drive.

La capatul celor 84.3 kilometri, Mark Higgins, aflat la bordul unui Subaru WRX STI, a fost cronometrat cu timpul de 40 de minute, 58 de secunde si 8 zecimi, stabilind astfel un punct de reper in lumea automobilismului sportiv, informeaza Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

Acesta a doborat si recordul de hill climb, pe traseul scurt, de 12.3 kilometri, urcand in 7 minute, 35 de secunde si 2 zecimi. Pe aceasta urcare, vechiul record ii apartinea pilotului roman Andrei Mitrasca, cronometrat cu 8 minute 26 secunde si 160 miimi.

Startul a fost dat la iesirea din Cartisoara, iar sosirea a fost pe barajul de la Vidraru.

Drumul a fost inchis traficului, de la iesire din Cartisoara pana la barajul Vidraru in zilele de luni si marti, 09 si 10 iulie, de la 9:00 la 13:00, si de la 14:00 la 18:00 si in ziua de miercuri, 11 iulie, de la iesirea din Cartisoara pana la Balea Lac, de la 9:00 la 12:00 si de la 14:00 la 17:30.

Mark Higgins a stabilit recordul mondial de viteza pe Transfagarasan transfagarasan1-1

Este al treilea record pe care cei de la Subaru of America si Pro Drive il bifeaza pentru masini de tip sedan dupa cele inregistrate pe doua dintre cele mai dificile circuite din Europa: T.T. Isle of Man (2016) si Nurburgring (2017).

Mark Higgins a stabilit recordul mondial de viteza pe Transfagarasan record

Evenimentul s-a desfasurat sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv (FRAS) si cu sprijinul CNAIR si a Ministerului Transporturilor din Romania.

Mark Higgins a stabilit recordul mondial de viteza pe Transfagarasan mark-higgins1

Mark Higgins este de trei ori campion al Angliei la raliuri (in 1997, 2005 si 2006).

Pilotul a lucrat ani de zile cu Top Gear si a realizat cascadorii in filme celebre, precum Quantum of Solace si Skyfall din seria James Bond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.