Renault Lodgy MPV a obtinut un rating de zero stele intr-un test de impact efectuat recent de catre Global NCAP, noul program de evaluare a masinilor.

Testul de impact este o parte a campaniei „Masini mai sigure pentru India”, in cadrul careia Lodgy a primit zero pentru protectia pasagerilor adulti si o medie de doua stele la siguranta copiilor pe bancheta din spate.

Lodgy, vandut sub sigla Renault in India, a fost testat la 64 kilometri pe ora in testul de impact frontal.

Modelul Renault Lodgy care a fost folosit in testul de impact nu a avut airbag-uri si nu a dispus de sistemul ISOFIX. Vehiculul nu beneficiaza nici macar de ABS in India.

In plus, Global NCAP a evaluat, de asemenea, caroseria Renault Lodgy ca fiind instabila.

Testul a aratat ca protectia soferului, in special la cap, a fost evaluata ca fiind „slaba”. Lipsa unui airbag lateral al soferului inseamna, de asemenea, ca ratingul de siguranta pentru alte parti ale corpului, cum ar fi pieptul, si protectia genunchilor au fost de asemenea evaluate ca fiind slabe.

In schimb, evaluarea sigurantei pentru pasagerul din fata din Lodgy, pentru impactul capului, a fost evaluata ca fiind „buna”, asta datorita lipsei unui obiect cu care sa aiba un impact.

Lodgy nu este prima masina Renault care a obtinut un rating de zero stele la testul NCAP. La inceputul anului 2016, Renault Kwid a obtinut, de asemenea, un rating de zero stele, care, dupa cateva luni, a fost imbunatatit marginal pana la un rating de o stea, cu adaugarea unui airbag lateral pe partea soferului.

Reactia Renault:

„Toate produsele Renault indeplinesc si depasesc reglementarile stabilite de ARAI. Renault a facut pasi importanti in siguranta vehiculelor. Compania impartaseste obiectivul imbunatatirii sigurantei rutiere la nivel mondial, inclusiv adoptarea unor standarde robuste de siguranta a vehiculelor. Produsele noastre sunt certificate ARAI, care stabileste reglementarile de siguranta in India. Pe masura ce India se indreapta treptat catre normele internationale de siguranta si emisii prin includerea unor reglementari mai robuste, Renault va fi pregatit pentru viitoarele reglementari de siguranta si normele BS VI. Testele efectuate de Global NCAP se desfasoara la viteze mai mari decat cele prescrise de autoritatile de reglementare, nu numai in India, ci si pe pietele dezvoltate. Rezultatele Global NCAP trebuie vazute din aceasta perspectiva”.

In Europa, Lodgy e vandut sub sigla Dacia, iar la testul Euro NCAP sustinut in 2012 a obtinut 3 stele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.