Jeep ar putea lucra in secret la modelul Grand Wagoneer, care va echipat cu un motor V8 de 6.2 litri si 718 cai putere!

Revista germana ZF a intrat in posesia unui document, din care rezulta ca Jeep lucreaza la un SUV de dimensiuni mari, cu o putere uriasa.

Documentul in cauza arata, de asemenea, ca SUV-ul de dimensiuni mari, al carui cod intern este „WS”, va folosi o transmisie automata cu 8 trepte ((ZF-8HP95X), special dezvoltata pentru aplicatii cu cuplu ridicat.

Transmisia respectiva este regasita in prezent pe Jeep Grand Cherokee Trackhawk, precum si pe Rolls-Royce Cullinan.

Jeep a reactionat imediat dupa publicarea acestor informatii, negand insa cunostintele despre orice planuri pentru dezvoltarea unui Grand Wagoneer alimentat de Hellcat.

Publicatia americana Road & Track avertizeaza ca documentul in cauza, care dateaza din 2017, s-ar putea referi la un prototip abandonat sau chiar la Grand Cherokee Trackhawk (foto), deja lansat de Jeep.

Daca intr-adevar e vorba de un SUV nou, acesta va avea 7 locuri si va rivaliza cu modele precum Mercedes-AMG GLS 63, desi Jeep va avea un avantaj de peste 100kW fata de rivalul sau german.

Jeep Wagoneer (SJ) a fost primul SUV de lux construit de producatorul american, vandut in perioada 1962-1991. A fost comercializat timp de 29 de ani, cu o structura corporala aproape neschimbata, devenind astfel cea de-a treia masina cu generatie cea mai lunga de productie din istoria automobilelor din SUA.

Prezentat in noiembrie 1962 pentru anul 1963, ca succesor al modelului Willys Jeep Station Wagon – construit inca de la sfarsitul celui de-al doilea război mondial – Wagoneer a pionierat conceptul de vehicul utilitar sportiv. Desi beneficia de un sasiu de camioane (ca si predecesorul sau), Wagoneer a avut un design sofisticat de caroserie, care a fost mult mai carosat decat orice alt 4×4 de pe piata.

In 1993, Jeep Grand Wagoneer (foto jos) a facut o scurta reaparitie de un an in calitate de varf al modelului de linie al platformei Jeep ZJ. Acesta continea o lista lungă de echipamente standard, incluzand un motor V8 de 5,2 L si un interior din piele unic, precum si aplicatia traditionala Woodgrain a lui Grand Wagoneer.

Jeep lucreaza in secret la Grand Wagoneer? 1024px-1993_Jeep_Grand_Wagoneer_Black_Cherry_front

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.