HYMER continua colaborarea cu Mercedes-Benz. Noua sa colectie de case pe roti este dezvoltata pe sasiul noului Sprinter si este dedicata pasionatilor de overlanding. Avem de-a face cu doua modele din familia B-Class: ModernComfort si MasterLine. Ambele au caracteristici de top, diferenta facand-o dimensiunile si pretul.

Hymermobil B-Class ModernComfort, ultra-premiat

Hymermobil B-Class ModernComfort este o dovada a modului in care a evoluat parteneriatul cu Mercedes-Benz. A rezultat, pe baza sasiului noului Sprinter, HYMER SLC, care a fost premiat cu European Innovation Award.

Acesta dispune de o podea dubla deosebit de spatioasa, care gazduieste instalatiile sanitare, sistemele electrice si de incalzire. Ca si, deopotriva, rezervorul de apa proaspata sau cel pentru apa reziduala. Podeaua dubla poate fi accesata si incarcata atat din interiorul vehiculului, cat si din exteriorul sau si asigura o inaltime mai mare de la sol in habitaclu.

Acesta este primul model din industrie cu o lungime de 6.99 metri si greutate de sub 3 tone. Poate ajunge insa si la 7.39 de metri in varianta de lungime maxima. Latimea este de 2.29 metri, iar inaltimea de 2.96.

Sarcina utila optionala este de 1.5 tone. Intre dotari amintim usa de acces cu o latime de 60 de cm, frigider cu un volum de 142 de litri, rezervor de 180 de litri pentru apa potabila si de 150 de litri pentru cea reziduala. Dar si faruri cu LED-uri, asistenta la vant lateral, parbriz panoramic, sistem multimedia MBUX, TV. Sau pereti cu spuma izolanta fonic acoperiti cu panouri din aluminiu (PUAL), scaune fata rotative.

Configuratia de locuri pentru dormit poate fi de 4 sau 4+1. Pretul de start, in Germania, porneste de la 81.990 de euro cu motorizare Mercedes-Benz de 143 CP.

Hymermobil B-Class MasterLine, o singura varianta de lungime

Al doilea model este diferit prin detalii si are o singura varianta de lungime, de 7.89 metri. Greutatea maxima ajunge la 4.5 tone. Avem de-a face tot cu sasiul SLC, insa de data aceasta de suspensii independente.

Spatiul interior intr-un MasterLine este impartit in mai multe zone. Imediat in spatele usii de acces exista o camera de z, cu masa si canapele din piele. Scaunul soferului si al pasagerul din dreapta sa pot fi intoarse contra directiei de miscare atunci cand masina este parcata. Langa scaune se afla sase prize USB pentru incarcarea gadget-urilor.

In partea stanga este plasata baia, combinata cu o cabina de dus de 1.94 metri. Vis-a-vis este plasata bucataria in forma de L. Una dotata cu aragaz pe baza de gaz, dar si inductie, chiuveta, frigider, dulapuri cu sertare. Volumele rezervoarelor de apa sunt aceleasi.

In capatul din spate al casei pe roti, in mod traditional, se afla un dormitor. Acesta se configureaza in doua versiuni. Prima este cu doua paturi individuale cu o latime de 90 de cm fiecare, cealalta, cu unul matrimonial, cu o lungime de doi metri si o latime de 1.56 metri. In Germania, pretul unui MasterLine porneste de la 105.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.