Ford Puma ST, versiunea de performanta a modelului SUV produs la Craiova, a fost anuntata de presa internationala inca de anul trecut. Acum avem parte si de un teaser video. In plus, se confirma faptul ca modelul ar trebui sa apara pe piata inca din acest an.

Clipul, publicat de reprezentanta Ford din UK

Informatiile nu au venit pe cale 100% oficiala. In sensul in care nu au fost facute publice de catre companie. Insa exista, semn ca speculatiile au fundament. Iar ideea este intarita si de faptul ca a fost publicat pe contul oficial de Twitter al reprezentantei britanice.

Ford Puma ST, SUV-ul de la Craiova face sport Ford-Puma-ST-1024x577

Imaginile sunt insotite de mesajul: „Noul Ford ST vine, dar esti suficient de rapid pentru a-l gasi?”. Sunt 7 secunde in care descoperim cateva dintre detaliile acestui model. In esenta, un hot hatch cu garda la sol marita.

Plus de agresivitate

O imagine clara a modificarilor de care se va bucura Ford Puma ST vom avea la momentul anuntului oficial. Pana atunci, este lar ca baza de pornire este versiunea ST Line. Care se bucura de un plus de agresivitate.

Se observa, daca urmaresti cu atentie clipul, o bara de protectie diferita, care beneficiaza si de prize de aer cu un nou design. Apoi jantele cu design agresiv, un eleron spate mai bine profilat, si evacuarea cu doua terminatii. Iar la interior, scaune Recaro si logo-ul ST pe spatarul acestora, ca si pe volan.

Peste 200 de CP pentru Ford Puma ST?

Date tehnice nu sunt inca disponibile. Ele urmeaza sa fie facute publice, evident, in momentul in care vom avea parte de anuntul oficial. Insa exista un punct de plecare pentru discutiile pe aceasta tema.

Astfel, presa britanica anticipeaza ca Ford Puma ST va imprumuta motorul 1.5 turbo cu 3 cilindri care echipeaza Fiesta ST. In cazul acesteia, ofera 200 CP la 6.000 rpm si un cuplu maxim de 290 mm pe o plaja cuprinsa intre 1.400 si 4.000 rpm. Si este cuplat la o transmisie manuala cu 6 rapoarte.

Este de asteptat ca transmisia, ca si tractiunea fata, sa ramana valabile. Insa nu este exclus ca valorile deja amintite sa fie usor diferite in cazul SUV-ului de la Craiova. Pana una alta va puteti bucura de sound-ul agresiv al propulsorului, care aminteste de cel al noii Fiesta ST.

Ford Puma ST urmeaza sa intre in competitie cu Audi SQ2 si Hyundai Kona N. In ceea ce priveste pretul, cu siguranta va urca peste 30.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.