Ford Puma este singurul model din segmentul SUV / crossover care este prezent pe lista finalistelor COTY 2020 in Europa.

Cei 60 de membri ai juriului Masina Anului in Europa si-au dat voturile pentru sapte automobile din 35. Urmeaza acum o etapa aprofundata de teste. Castigatorul urmeaza sa fie anuntat cu o zi inainte de deschiderea Salonului Auto de la Geneva. Evenimentul este programat la  inceputul lunii martie 2020.

Puma, o exceptie

Ford Puma, modelul produs la Craiova, este singurul reprezentant al segmentului SUV / crossover. Unul care, sa nu uitam, este cel mai dinamic pe piata europeana si mondiala.

Intre modelele care faceau parte de pe lista pre-finala se numarau o multime de alte exponente ale segmentului. Spre exemplu, intre numele care au parasit intrecerea se numara BMW X6 si X7, Kia e-Soul, Mazda CX-30, Mercedes-Benz EQC, GLB si GLS. Dar si Ranger Rover Evoque, Renault Captur, Skoda Kamiq, SsangYong Korando, Sunaru Forester, Toyota RAV4 si Volkswagen T-Cross. Anterior iesisera din lupta Aston Martin DBX, Land Rover Defender, Nissan Juke, dar si Borgward BX7.

Electricele pe val

In replica, juratii par ca au tinut cont de o alta tendinta a pietei. Este vorba despre ascensiunea modelelor electrice. „Aceasta lista reprezinta directiile de dezvoltare actuale in industria auto. Vedem electrificarea in curs, precum si cel mai inalt standard in motoarele cu ardere interna”, a declarat Frank Janssen, presedintele juriului.

Pe lista vehiculelor electrice finaliste sunt Porsche Taycan si Tesla Model 3. In plus, putem include in aceasta categorie si noul Peugeot 208, model care va beneficia si de o versiune electrica.

Pe de alta parte, reprezentantele Ford, Renault si Toyota se numara intre modelele care vin cu tehnologii hibrid si mild-hybrid. In timp ce BMW X1 pare sa fie exceptia de la regula. Prin care oamenii din juriu vor sa arate ca motoarele cu combustie interna nu si-au spus ultimul cuvant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.