Ford face un pas important înainte pentru transformarea sa europeană. Și își ia angajamentul de a se implica până la capăt în dezvoltarea de vehicule electrice și în creșterea și electrificarea gamei sale de vehicule comerciale, lidere de piață.

Până la jumătatea anului 2026, gama Ford de autoturisme urmează să fie 100% pregătită să atingă zero emisii. La acel moment, se vor comercializa doar modele în variantele electrice sau plug-in hybrid. Urmând ca până în 2030, întreaga gamă să fie complet electrică.

În mod similar, întreaga gamă de vehicule comerciale Ford va fi complet electrică sau plug-in hybrid până în 2024. Ford se așteaptă ca două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie reprezentate de vehicule electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Investiții de 22 de miliarde de dolari

Anunțul vine după ce constructorul a raportat o revenire la profitabilitate în Europa, în al patrulea trimestru al anului 2020. Ford a anunțat că investește cel puțin 22 de miliarde de dolari la nivel global în electrificare până în 2025. O sumă aproape de două ori mai mult decât planurile anterior comunicate în legătură cu vehiculele EV.

“Am restructurat cu succes Ford Europa și am revenit la profitabilitate în al patrulea trimestru din 2020. Acum suntem pregătiți să accelerăm spre un viitor complet electric în Europa. Cu vehicule noi, semnificative și o experiență conectată pentru clienții noștri”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa. “Ne așteptăm să păstrăm impulsul puternic pe care îl avem, în acest an, în Europa și să rămânem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul de a avea o marjă de 6 procente EBIT, ca parte a planului nostru de transformare a operațiunilor globale.”

Elementele esențiale care au dus la transformarea operațiunilor mărcii în Europa în ultimii 2 ani:

  • îmbunătățire de 1 miliard de dolari a costurilor structurale, adresându-se piețelor cu performanțe slabe
  • crearea unei linii de vehicule mai bine direcționate în cadrul a trei grupuri de afaceri axate pe clienți
  • parteneriate care stimulează creșterea și profitabilitatea în toate ariile de business.
Accelerarea creșterii gamei de vehicule comerciale Ford

În 2020, Ford a fost lider al vânzărilor de vehicule comerciale în Europa pentru al șaselea an consecutiv. Creșterea puternică a gamei de vehicule comerciale este cheia profitabilității sale europene. Și este susținută de noi produse și servicii și de colaborarea cu o rețea extinsă de carosieri. În plus, parteneriatul strategic cu Volskwagen și joint-venture-ul Ford Otosan oferă capabilități de dezvoltare si producție eficientă.

Creșterea continuă în sectorul de vehicule comerciale va fi bazată pe un ecosistem al tehnologiilor de conectare. Acesta urmează să fie co-dezvoltat împreună cu clienții și conceput pentru a le oferi mai multă eficiență și o experiență îmbunătățită. Tehnologiile includ:

  • mai multă disponibilitate de conectare
  • servicii de productivitate precum FordPass Pro pentru flote de până la 5 vehicule
  • lansarea sistemului de Management al Flotelor, Ford Fleet Management, dezvoltat de Ford și ALD Automotive anul trecut. Acesta este destinat clienților de flote care caută servicii personalizate pentru a maximiza productivitatea flotelor.

Ford și Google au anunțat, de asemenea recent înființarea unui grup de colaborare, Team Upshift. Scopul său este generarea de oportunități de dezvoltare bazate pe procesarea de date. Acest parteneriat unic, în combinație cu capacitățile interne ale Ford va sta la baza transformării experiențelor și serviciilor atât pentru clienții de vehicule comerciale cât și pentru clienții de autoturisme Ford.

Investiție Ford de 1 miliard de dolari la Koln

Ford se îndreaptă către un viitor complet electric prin această investiție de 1 miliard de dolari pentru modernizarea fabricii sale din Koln. Vorbim despre unul dintre cele mai mari centre de producție din Europa și „casa Ford” în Europa.

Investiția va transforma operațiunile de ansamblare a vehiculelor existente la Centrul de Electrificare Ford din Koln pentru fabricarea vehiculelor electrice. Și se va crea astfel primul centru al Ford în Europa cu această finalitate.

Ford a confirmat, de asemenea, momentul lansării primului său autovehicul complet electric construit în Europa. Destinat clienților europeni, va fi produs aici în 2023. Există însă și potențialul unui al doilea vehicul complet electric ce ar putea fi construit tot la fabrica din Koln.

“Anunțul nostru de astăzi privind transformarea fabricii noastre din Koln, sediul operațiunilor noastre din Germania de 90 de ani, este una dintre cele mai importante. Aceasta arată angajamentul nostru față de Europa și pentru un viitor modern, în care vehiculele electrice se află în centrul strategiei noastre de creștere”, a declarat Rowley.

“Decizia de a face din fabrica din Koln centrul de mobilitate electrică pentru Ford în Europa este un semnal important pentru întreaga forță de muncă”, a declarat Martin Hennig, președintele Comitetului general al Ford-Werke GmbH. “Aceasta oferă o perspectivă pe termen lung angajaților noștri și, în același timp, îi încurajează să contribuie la modelarea acestui viitor electric.”

Rowley a concluzionat: “Vom oferi o gamă excepțională de vehicule electrificate, susținute de servicii și experiențe digitale centrate pe client, permițându-le acestora să fie parte din călătoria noastră către un viitor complet electric, începând chiar acum cu lansarea lui Mustang Mach-E. În combinație cu gama noastră de vehicule comerciale de succes, aceasta va sta la baza unei profitabilități durabile a Ford în Europa.”

Detalii suplimentare despre planul de electrificare Ford și transformarea fabricii de la Koln vor fi făcute publice în lunile următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.