Ford a extins gama Active cu noile variante Tourneo Connect Active si Transit Connect Active. Noile modele ofera pachete versatile si potrivite pentru clientii ale caror activitati presupun sofatul pe drumuri accidentate. Si care cauta aventura in natura.

Modelele ofera un design exterior robust, inspirat din lumea SUV-urilor. Ca si un diferential optional mecanic cu alunecare limitata (mLSD) pentru o tractiune imbunatatita si o garda la sol mai ridicata.

In plus fata de aceste imbunatatiri, noile variante Active ofera, de asemenea, finisaje interioare deosebite. Precum si tehnologii avansate de asistenta si confort pentru sofer. Fara sa renunte la functionalitatea si flexibilitatea caracteristica gamei Connect.

Pentru cei cu spirit de aventura

Disponibil in versiuni cu cinci si sapte locuri, spatiosul Tourneo Connect Active poate transporta pasagerii si echipamentele de agrement. Pentru firmele si clientii care utilizeaza vehiculul in scop personal dar si in scop de afaceri exista versiunea Transit Connect Active. Care ofera un design inteligent si distinctiv, ce pastreaza in acelasi timp functionalitatea si flexibilitatea caracteristica a gamei Connect.

„Modelele noastre Active sunt binevenite pentru soferii care trebuie sa se aventureze pe drumuri accidentate si vor sa arate bine in timp ce fac acest lucru”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. „Nu conteaza daca este vorba de afaceri sau de relaxare. Noile modele Tourneo si Transit Connect Active au flexibilitatea si capacitatea de a veni in sprijinul clientilor cu spirit de aventura”.

Ford a extins gama Active cu noile modele dupa ce prezentase Tourneo Custom Active cu opt locuri si Transit Custom Active. Acestea au fost lansate luna trecuta. In plus, Ford ofera versiuni Active si pentru bine-cunoscutele modele Focus si Fiesta.

Imbunatatiri aduse transmisiei pentru sporirea capabilitatii

Atat Tourneo Connect Active cat si Transit Connect Active pot fi echipate cu tehnologia mLSD. Ea este deja introdusa pe modelele Active mai mari. A fost dezvoltata in parteneriat cu inginerii de la Quaife specializati in sisteme de propulsie, pentru o tractiune optimizata.

Diferentialul mecanic cu alunecare limitata transfera automat cuplul motorului in conditii de aderenta scazuta, la roata cu cea mai mare tractiune. Acest lucru le permite soferilor sa abordeze mai confortabil drumurile cu suprafete umede si alunecoase. Inclusiv cele neasfaltate, cu pietris sau drumuri cu zapada si gheata.

Alte plusuri

Inginerii Ford au dezvoltat, de asemenea, o configuratie personalizata pentru Sistemul de Control Electronic al Stabilitatii. Scopul a fost de a se armoniza mai eficient cu caracteristicile mLSD. Aceeasi tehnologie a fost utilizata anterior pentru a imbunatati caracteristicile de tractiune si conducere a masinilor Ford Performance Focus RS, Fiesta ST si Focus ST. Ea nu are impact asupra emisiilor de CO2 sau asupra consumului de combustibil.

Tourneo Connect Active si Transit Connect Active beneficiaza, de asemenea, de o garda la sol mai inalta. Valorile sunt de 24 mm in partea din fata si 9 mm in spate. Si ofera o inaltime mai buna atunci cand se ruleaza pe suprafete cu denivelari, santuri si drumuri neasfaltate. O garda la sol mai inalta presupune si o pozitie de conducere mai inalta. Care confera mai multa incredere soferilor atunci cand circula in oras, pe autostrada sau drumuri accidentate.

Stil robust si distinct

Barele de portbagaj pentru pavilionul noilor modele Tourneo Connect Active si Transit Connect Active sunt oferite standard. Pentru a facilita transportul echipamentelor mari, de la biciclete si canoe pana la scule de lucru. De asemenea, scuturile fata si spate contribuie la aspectul mai robust al vehiculului.

Jantele din aliaj de 17 inch cu cinci spite pentru modelul Active contrasteaza cu vopseaua metalizata cu detalii negre. Un detaliu care imbunatateste aspectul indraznet si unic al seriei Active. Grila specifica modelelor Active confera mai multa distinctie.

Functionalitatea vehiculelor este imbunatatita cu ornamente suplimentare. Acestea ajuta la prevenirea zgarierii vopselei atunci cand se curata vehiculul. Sau atunci cand se incarca scule sau echipamente. Ele sunt prezente:

  • pe partile laterale ale caroseriei
  • pe capacele oglinzilor
  • arcadele rotilor
  • bara de protectie spate
Confort sporit si versatilitate interioara

Actualizarile alese pentru interior sporesc confortul si functionalitatea gamei Active. Si includ modele si cusaturi exclusiviste pentru scaune, detalii de contrast albastru. Precum si sigla Active. Aceasta din urma este prezenta si pe pragurile usilor din fata. Si ajuta la prevenirea zgarieturilor de vopsea datorate atingerii cu incaltamintea.

Interiorul spatios si flexibil al modelului Tourneo Connect Active este proiectat pentru a fi reconfigurabil cu usurinta. La Tourneo Connect Active cu cinci locuri, al doilea rand de scaune este rabatabil 60/40. El se poate plia complet pentru a maximiza spatiul pentru incarcarea bagajelor sau a echipamentelor. La Tourneo Grand Connect Active cu ampatament mai lung, cele doua locuri din al treilea rand se pot plia complet pe podea atunci cand nu sunt folosite.

Imbunatatirile din seria Active nu compromit spatiul de incarcare al lui Transit Connect. Volumul de incarcare ramane la 2,9 m³ sau 3,6 m³, in functie de dimensiunea ampatamentului. Iar sarcinile utile ajung pana la 982 kg.

Asistenta avansata pentru soferi si motorizari

Modelele Tourneo Connect Active si Transit Connect Active sunt propulsate de motorul diesel Ford EcoBlue de 1,5 litri. Un propulsir cu injectie avansata de combustibil, turboalimentare si tehnologii de control al emisiilor.

Disponibil cu puteri de 100 CP sau 120 CP, motorul este oferit alaturi de transmisii automate cu opt trepte sau transmisii manuale cu sase trepte. Diferentialul mLSD este disponibil ca o optiune pentru versiunea de 120 CP si transmisie manuala.

Modelele din seria Active beneficiaza de aceeasi suita cuprinzatoare de sisteme Ford avansate de siguranta si asistenta a soferului ca restul gamei Connect, concepute pentru a ajuta la reducerea oboselii soferului si la evitarea sau atenuarea efectelor accidentelor.

Caracteristicile includ limitatorul inteligent de viteza (Speed Limiter)2 care poate ajuta soferii sa evite amenzile legate de depasirea vitezei, regland automat viteza maxima a vehiculului pentru a ramane in limitele legale, asistenta pre-coliziune cu franare activa (Pre-Collision Assist with Active Braking)2, controlul electronic al stabilitatii in conditii de vant lateral (Side Wind Stabilisation)2, asistenta activa la parcare (Active Park Assist)2 care ajuta la orientarea vehiculului atat in locuri de parcare paralele, cat si perpendiculare.

Familia de vehicule Tourneo si Transit a jucat anul trecut un rol semnificativ, Ford fiind cel mai popular brand de vehicule comerciale din Europa pentru al cincilea an consecutiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.