E-Transit este noua propunere făcută de Ford, liderul mondial pe segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor. Un vehicul inteligent care le va oferi clienților productivitate superioară datorită sistemului de propulsie complet electric, soluțiilor software, serviciilor și opțiunilor Pro Power Onboard.

„Ford este liderul pe piața de vehicule comerciale din America de Nord și Europa. Așadar, tranziția flotelor de vehicule către emisii zero, în special pe segmentul livrărilor la nivel local, aflat într-un stadiu de dezvoltare rapidă, este esențială pentru a ne atinge obiectivul de 0 emisii de carbon până la finele anului 2050”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford. „Ford este pregătit să conducă schimbarea. Care a început cu modelele Transit Custom Plug-In Hybrid și EcoBlue Hybrid. Este benefic pentru planetă și reprezintă un avantaj și pentru clienți. Datorită costurilor de operare mai mici și noilor tehnologii în materie de conectivitate, care le vor fi de ajutor afacerilor lor”.

unnamed-4 E-Transit, primul model Transit 100% electric

Susținut de o puternică rețea globală

Noul E-Transit este susținut de o puternică rețea globală formată din peste 1.800 de dealeri de vehicule comerciale Ford. Incluzând și rețeaua de 1,000 de centre Transit pentru vânzări și service, din Europa. E-Transit beneficiază, de asemenea, de colaborări cu sute de furnizori de servicii de conversie și modificare a vehiculelor din toată lumea. Aceștia oferă suport și diverse accesorii pentru versiunile cu motorizare diesel ale modelului Transit.

În plus, ecosistemul vehiculelor comerciale Ford se extinde oferind software pentru monitorizarea vehiculelor. Ca și soluții de conectivitate pentru flote în vederea integrării eficiente în operațiunile cotidiene.

Ford, care este principala marcă de vehicule comerciale în Europa și America de Nord, construiește gama de vehicule Transit de 55 de ani și vehicule comerciale încă din 1905. Compania va construi modelul E‑Transit pentru clienții europeni la fabrica Ford Otosan Kocaeli din Turcia. Producția va beneficia de o linie dedicată, alături de premiatul model Transit Custom Plug-In Hybrid. Pentru piața nord-americană, autovehiculul va fi produs la Kansas City Assembly Plant din Claycomo, Missouri.

Mobilitate Verde

Concomitent cu creșterea cererii pentru vehicule de livrare, orașele din toată lumea, de la Londra la Los Angeles, își propun să creeze zone fără emisii de carbon. Ca și să reducă nivelurile de gaze cu efect de seră și să diminueze poluarea fonică.

„Din ce în ce mai mulți constructori, servicii de urgență sau utilitare aleg să folosească autoutilitarele Ford. De aceea noi ne-am asumat angajamentul de a îi ajuta pe clienți să facă tranziția către tehnologia de zero emisii”, a declarat Hau Thai-Tang. El este director pentru operațiuni și platforme de produse în cadrul Ford.

E-Transit va începe să fie livrat clienților europeni la începutul anului 2022. El face parte din investițiile în electrificare în valoare de peste 11,5 miliarde de dolari efectuate de Ford la nivel mondial până în 2022. Noul model 100% electric Mustang Mach-E va ajunge în reprezentanțele europene la începutul anului viitor. În timp ce modelul F‑150 integral electric va fi disponibil la dealerii din America de Nord de la jumătatea anului 2022.

unnamed-2 E-Transit, primul model Transit 100% electric

Autonomie și soluții de încărcare adaptate pentru activitatea companiilor

Cu o capacitate utilă a bateriei de 67 kWh, E-Transit oferă o autonomie estimată de până la 350 km conform ciclului WLTP combinat. Oferiă astfel o autonomie suficientă pentru satisfacerea necesarului zilnic. Dar cu o capacitate adițională suplimentară pentru a compensa variabilele rezultate din diferitele grade de încărcare a vehiculului și condițiile meteo.

Astfel, E-Transit este ideal pentru mediul urban, rutele de deplasare și livrări în cadrul zonelor de trafic cu emisii zero delimitate prin geolocalizare. Fără să-i forțeze pe proprietarii de flote să plătească pentru capacități suplimentare de stocare a energiei.

Modurile de conducere ale lui E-Transit sunt adaptate la sistemul său de propulsie electric. Un mod Eco special vizează o ameliorare de până la 8-10% a consumului de energie, atunci când E-Transit este operat fără încărcătură, cu o accelerație dinamică sau la viteze de autostradă.

Vehiculul oferă, de asemenea, o funcție de climatizare prealabilă programată (Scheduled Pre-Conditioning). Aceasta permite programarea sistemului de climatizare astfel încât să ajusteze temperatura din habitaclu la nivelul preferat în timpul încărcării.

Avantaje comerciale

Pe lângă faptul că ajută companiile să deruleze activități mai durabile, E-Transit oferă și avantaje comerciale clare. În cazul E-Transit, costul asociat cu revizia se reduce cu aproximativ 40% față de modelele echipate cu motoare cu combustie internă. Și aceasta ca urmare a cheltuielilor reduse cu întreținerea.

În Europa, clienții vor beneficia de cea mai bună ofertă de revizii, la intervale de un an și fără limită de kilometri. Ea este acompaniată de pachetul de garanție. Disponibil pe opt ani și 160.000 km pentru baterie și componentele electrice de înaltă tensiune.

Ford va oferi, de asemenea, o varietate de soluții de încărcare. E-Transit este dotat cu funcție de încărcare rapidă atât de la surse de curent alternativ, cât și de la surse de curent continuu. Încărcătorul de bord de 11,3 kW al E-Transit poate asigura o încărcare de 100% în maximum 8,2 ore. Prin alimentarea la o putere de până la 115 kW prin intermediul unui sistem de încărcare rapidă de înaltă putere de la o sursă de curent continuu, bateria E-Transit se poate încărca de la 15% la 80% în aproximativ 34 de minute.

Mai multă energie și conectivitate mobilă

E-Transit beneficiază de dotarea opțională Pro Power Onboard. Acesta permite clienților din Europa să transforme vehiculul într-o sursă de energie mobilă. Asigurând astfel o putere de până la 2,3 kW pentru echipamentele electrice, la punctele de lucru și în timpul deplasării. Aceasta este o premieră pentru vehiculele comerciale ușoare pe piața europeană.

Modemul FordPass Connect 5, care face parte din dotarea standard, asigură o conectivitate optimă. Ea ajută clienții operatori de vehicule comerciale să gestioneze și să optimizeze eficiența flotei. Și o face prin servicii dedicate pentru vehiculele electrice, disponibile în cadrul soluției pentru flote Ford Telematics.

Totodată, E-Transit aduce tehnologia de comunicații și divertisment SYNC 4 în segmentul vehiculelor comerciale. Modelul este echipat cu un ecran tactil de 12 inch ușor de utilizat. Plus recunoaștere vocală avansată și navigare bazată pe cloud. Datorită actualizărilor wireless prin SYNC, aplicațiile software și tehnologia SYNC de pe E‑Transit vor beneficia de cele mai recente noi funcții și îmbunătățiri de calitate.

Tehnologii avansate de asistare

În trafic și cu navigația activată, operatorii de flote pot beneficia de tehnologii avansate de asistare a șoferului. Între acestea, printre recunoașterea semnelor de circulație (Traffic Sign Recognition) și asistență inteligentă la adaptarea vitezei (Intelligent Speed Assist). Acestea permit administratorilor de flote să stabilească limite de viteză pentru vehicule.

În plus, E-Transit este dotat cu o gamă de tehnologii disponibile menite să ajute clienții operatori de flote să reducă numărul incidentelor provocate de șoferi. Printre acestea se numără:

  • asistența pre-coliziune (Pre-Collision Assist)
  • sistemul de avertizare pentru unghiul mort (Blind Spot Information System)
  • sistemul de asistență și atenționare pentru păstrarea benzii de mers (Lane Change Warning & Aid)
  • camera 360 cu funcția de frânare asistată la marșarier (Reverse Brake Assist).
  • sistemul de pilot automat adaptiv inteligent (Intelligent Adaptive Cruise Control).
E-Transit oferă capacitatea tipică Transit

Conceput pentru a oferi o capacitate de încărcare fără compromisuri, bateria lui E-Transit este amplasată sub caroserie. Se asigură astfel un spațiu pentru încărcătură de până la 15,1 metri cubi. Unul similar celui oferit de modelul Transit cu motor diesel și tracțiune pe spate.

Inginerii Ford au redesenat transmisia și suspensia spate ale lui E-Transit pentru a optimiza spațiul de încărcare. Au creat un sistem de suspensie cu braț semioscilant pentru exploatare în regim dur. Acesta permite o precizie mai mare a direcției și o manevrabilitate mai bună. Plus tracțiune superioară atât cu încărcătură, cât și fără.

Pentru clienții din Europa, este vizată o sarcină utilă de până la 1.616 kg în cazul versiunii autoutilitară și până la 1.967 kg în cazul versiunii autoșasiu. Motorul electric al autovehiculului oferă o putere de vârf de 198 kW (269 CP) și un cuplu de 430 Nm. Ceea ce îl face cel mai puternic motor din segmentul autoutilitarelor pentru transportul mărfurilor complet electrice comercializate în Europa. Configurația cu propulsia pe puntea spate asigură o tracțiune de excepție atunci când vehiculul transportă o încărcătură mare.

25 de configurații

În Europa, Ford va oferi o gamă generoasă de 25 de configurații pentru E-Transit. Cu versiunile de caroserie autoutilitară, autoutilitară cu cabină dublă și autoșasiu, și cu multiple opțiuni de lungime și înălțime a plafonului. Plus o serie de opțiuni de masă totală maximă autorizată de până la 4,25 tone, pentru a satisface o largă varietate de necesități ale clienților.

Ford va derula programe de testare la scară largă în cadrul flotelor clienților cu modelul E-Transit, pe principalele piețe europene, începând cu anul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here