jante

Care sunt jantele la moda in 2019? Probabil ca v-ati intrebat si voi. Asa au facut si colegii de la Automotive Technology, care au realizat o analiza in acest sens.

In opinia lor, si in acest an se vor respecta tendintele din 2018. Asta inseamna ca raman la moda crossoverele compacte. Dar nu numai, pentru ca SUV-urile in general sunt la mare moda. Apoi, tractiunea integrala a devenit un must-have. Iar segmentul modelelor electrificate este din ce in ce mai important.

Si in ceea ce priveste obiceiurile consumatorilor s-au inregistrat schimbari. Clientii pun pret tot mai mare pe calitate, iar acest lucru se vede. Si, cand vine vorba despre roti si jante, conteaza nu doar designul, ci si performantele.

Cromatica e importanta

Jantele monocrome sunt extrem de populare, griul si nuantele metalice predominand. Argintiul a ramas, de altfel, referinta pentru modelele de lux. Insa din ce in ce mai multi merg in directia opusa. Este o perioada de explozie a vanzarilor pentru jantele negre din aliaj. In special pe modelele sport sau pe SUV-urile robuste.

KMC Care sunt jantele la moda in 2019Design multi-spite

Vreme lunga versiunile cu cinci si sase spite au facut legea. Conceptele din ultima vreme propun insa un design special, multi-spite. Unul extrem de atractiv si care da o imagine sportiva oricarui model. De la hatchback, la minivan. Priviti, spre exemplu, la acest Mercedes-Benz Viano din imagine.

Viano Care sunt jantele la moda in 2019

Mai important este faptul ca acum nu mai trebuie sa-ti vinzi un rinichi, cum se spune, pentru un astfel de model. Iar oferta after-market este din ce in ce mai bogata.

janta-multi-spite Care sunt jantele la moda in 2019Layout indraznet

Si in materie de design efectiv lucrurile se schimba. Abordarile sunt din ce in ce mai indraznete. Iar acest trend, evidentiat de concepte sau modelele de serie, va continua. Un exemplu il aveti in imaginea lui Lexus UX.

Lexus-UX-1024x483 Care sunt jantele la moda in 2019

Dar nu numai. In plus, sunt tot mai la moda jantele cu ton floral, cu spitele late, tip petale.

spite-tip-petale-1024x576 Care sunt jantele la moda in 2019

Aveti un exemplu la Continental GT, dar un look similar ne ofera si noul Cayenne. Semn ca este o moda.

Cayenne-1024x640 Care sunt jantele la moda in 2019

Jantele „bloc”

In fine, o alta tendinta este reprezentata de jantele „bloc”. Inclusiv daca vorbim despre cele multi-spite cu distante extrem de mici intre acestea. Extrem de rezistente, dar si cu un efect in ceea ce priveste performanta.

jante-bloc Care sunt jantele la moda in 2019Asadar, acestea sunt cateva dintre tendintele din 2019. Fara indoiala, vom reveni asupra subiectului pe masura ce vom avea noi informatii. Salonul Auto de la Geneva ar putea sa ne ofere si in acest domeniu informatii interesante.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here