BMW Seria 4 Coupé este unul dintre cele mai sofisticate si incarcate de emotie modele ale marcii. El si-a facut simtita prezenta in spectacolul-instalatie „Who Am I? A human-robot performance”. Dezvoltat de echipa studioului de arta si tehnologie H3, spectacolul a debutat in selectia Ars Electronica, cel mai important festival de arta si tehnologie la nivel global.

O despartire

Debutul „Who Am I” a fost prezentat in cadrul proiectului multidisciplinar, H3 Garden before detach(). Concomitent cu expozitia de instalatii interactive de lumini, before detach() si seria de concerte live Kaustik Nights.

Evenimentul a marcat in egala masura o despartire. Spatiul industrial „Industria Matasii” din perioada comunista, aflat in inima Bucurestiului si recastigat pentru proiecte culturale, urmeaza a fi demolat pentru a face loc unor noi zone comerciale si rezidentiale. Pana acum, Popa Nan 82 a fost spatiul de creatie, productie si prezentare a instalatiilor de arta create de echipa H3.

Despre Who Am I

„Who Am I? A human-robot performance” este un spectacol-instalatie unic. El combina dansul contemporan, teatrul si instalatiile de lumini cu un protagonist inedit – Kuka. Un robot industrial care cantareste o tona si jumatate, care in trecut era folosit in procesul de productie la fabrica BMW din Regensburg (Germania).

Proiectul vorbeste prin constructii vizuale spectaculoase despre legatura dintre creator si creatie. Ca si despre cautarea identitatii, despre cum obiectele pot sa capete identitate si viata. Mitul lui Pygamlion este unul din punctele principale de inspiratie.

In punctul central este Kuka, intr-o transformare incredibila de la robot industrial la performer plin de emotie alaturi de coreografa Andrea Gavriliu. Oferind un contrast puternic intre mecanic si organic. Hala industriala H3 de 400 m2, cu reprezentatii concepute numai pentru 35 de spectatori, a contribuit la intensitate, oferind bazele unei experiente personale si captivante.

BMW Seria 4 Coupé dezvaluit la debutul "Who Am I" BMW-Seria-4-Coupe-Who-Am-I-2-1024x682

Prim contact

In acest context, noul BMW Seria 4 Coupé a fost prezentat intr-o instalatie de lumini amplasata alaturi de scena de concerte Kaustik Nights. Instalatia a lasat doar sa intuiasca formele noului model. Astfel ca a fost o invitatie la descoperire.

„Suntem un brand german construit pe tehnologie, inginerie si performanta. Cu un slogan care aniverseaza 45 de ani si vorbeste despre placere – «Placerea de a conduce». Suntem in egala masura o marca construita din emotii si experiente. BMW Seria 4 Coupé ilustreaza foarte bine aceasta combinatie intre excelenta tehnologica si emotia de a conduce. Ars Electronica, cu dialogul dintre arta si tehnologie, si „Who Am I? A human-robot performance”, cu un robot care a devenit performance artist, sunt un cadru excelent care ne permit sa aratam cele doua fatete ale brandului nostru. Ne bucuram mult ca am putut fi parte din acest proiect, mai ales ca in prim-plan se afla un «fost angajat BMW»”, explica Dr. Josef Reiter, director general BMW Group Romania.

Design curajos si performanta cu respect pentru mediu

Noul BMW Seria 4 Coupé este un model definit de un design curajos. Unul dominat de o noua grila fata si forme definite armonios, aproape organic. Designul unic ii ofera noului model o pozitie clara in gama BMW, cu o identitate distincta.

In acelasi timp, modelul coupé de clasa medie a fost mereu dedicat placerii de a conduce. Iar BMW Seria 4 Coupé este pregatit perfect pentru acest lucru prin proportiile specifice, distributia perfecta a centrului de mase, rigiditatea sasiului. Ca si prin tehnologia sofisticata a motorizarilor TwinPower Turbo. Performanta vine insa cu respect pentru mediu. Respectand filozofia de dezvoltare durabila a marcii, puterea este livrata cu eficienta. Toate motorizarile, cu exceptia varfului de gama pe benzina, dispun de tehnologie mild-hybrid 48V si respecta normele de emisii Euro 6d.

Colaborarea BMW si „Who Am I? A human-robot performance” continua cu pregatirea unui scurtmetraj despre intalnirea dintre creator si creatie – de aceasta data cu robotul Kuka in pozitie de creator si BMW Seria 4 Coupé in calitate de obiect al creatiei. Proiectul isi propune sa exploreze designul spectaculos al noului model in spatiul incarcat de emotie al spectacolului-instalatie „Who Am I? A human-robot performance”, construind pe dubla identitate a robotului Kuka – de la instrument de productie intr-o fabrica BMW la artist.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.