BMW are in plan introducerea unui abonament lunar, prin care poti avea acces la orice model al producatorului german. In modul acesta, poti conduce, spre exemplu, un Seria 5 la birou, in cursul saptamanii, iar in weekend te poti distra la bordul unui M2 coupe.

Cu 2.000 de dolari, plus un cost de 575 de dolari la inscriere, puteti alege modelul auto dorit din gama BMW si veti beneficia de asemenea de asigurare, asistenta rutiera, service si schimbari nelimitate intre modele.

Serviciul e disponibil in prezent doar in Nashville, Tennessee, iar masina poate fi comandata printr-o aplicatie numita Access By BMW.

Exista si varianta de 3.700 de dolari pe luna, care permite accesul si la modelele puternice M.

BMW revolutioneaza piata auto: Cum poti conduce orice model doresti 14

„Interesul este in crestere pentru serviciile bazate pe abonamente in randul clientilor nostri si suntem incantati sa oferim un serviciu de mobilitate, pentru a satisface nevoile lor individuale”, a declarat Ian Smiteh, CEO al BMW Group Financial Services SUA.

CNBC scrie ca „vanzarile traditionale de masini sunt sub presiune, fiind estimata o scadere pentru acest an. Producatia de automotible, precum si alte sectoare, este perturbata de tehnologiile care faciliteaza ajungerea din punctul A in punctul B, asa numita industrie a mobilitatii, care a primit investitii uriase in ultimii ani”.

Intr-un raport intocmit de McKinsey se arata ca au fost investiti mai mult de 110 miliarde de dolari in start-up-uri si tehnologii de mobilitate, incepand cu 2010. Mai mult de jumatate din aceasta suma a mers catre serviciile tip car-sharing si condusul autonom.

BMW revolutioneaza piata auto: Cum poti conduce orice model doresti 13

Un serviciu asemanator cu cel gandit de BMW are si Porsche, lansat anul trecut in Atlanta si care costa 3.000 de dolari.

CEO Porsche pe America de Nord, Klaus Zellmer, spune ca tinerii au primit mai bine decat se preconiza acest tip de serviciu.

„Cucerim un grup tinta care nu vrea sa anagjeze la un contract de inchiriere pe trei ani. Aceste persoane doresc mearga in luna in luna si sunt dispuse sa plateasca pentru asta”, a declarat acesta in cadrul Salonului International Auto de la New York.

BMW revolutioneaza piata auto: Cum poti conduce orice model doresti porsche

Serviciul BMW va fi disponibil incepand cu aceasta saptamana si e foarte probabil sa fie implementat in viitor la toti dealerii constructorului auto din Bavaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.