Bianchi și-a extins programul Lif-e Electric Intelligence cu noua platformă e-bike E-Omnia. Una care acoperă tipurile de biciclete urban, tourer și mountain bike.

Marca italiană de înaltă performanță este cunoscută pentru bicicletele sale sportive. Acum însă, iată, merge în ton cu tendințele. Și a dezvăluit opt modele în cele trei segmente. O mutare pe care o numește „un pas semnificativ înainte în revoluția electrică.”

Evident, vorbim despre modele cate folosesc rețeta pe care Bianchi a utilizat-o la modelul e-SUV, full carbon. Numai că acum gama este destinată tuturor categoriilor de clienți. Cărora le propune biciclete performante, cu cadrul din aluminiu, pentru o gamă largă de segmente.

Trei tipuri: oraș, tourer și e-MTB

Gama E-Omnia va fi alcătuită din trei tipuri de biciclete. C-Type, pentru oraș, T-Type, un model tourer versatil (cu versiuni pentru bărbați și femei, și full suspension, FT-Type) și X-Type un hardtail e-MTB. Și aceasta va beneficia de o varianta full suspension, numită FX-Type.

„Omnia’ înseamnă ‘totul’ în latină. Este termenul perfect pentru a reflecta ambiția celei mai recente platforme a programului Bianchi Lif-e Electric Intelligence. O platformă pentru modele e-bike destinate oricărui tip de client”, a declarat CEO-ul Bianchi, Fabrizio Scalzotto, în timpul lansării.

Configurator online 3D

Fiecare client își va putea crea bicicleta potrivită pe baza unui configurator. „Am pus consumatorul pe primul plan și-l implicăm în procesul de dezvoltare al produselor. Bianchi a creat cel mai avansat configurator 3D de biciclete din lume, cu 8.500 de combinații posibile de culori, caracteristici și specificații”, a explicat managerul de marketing, Claudio Masnata.

Toate modelele E-Omnia sunt prevăzute, standard, cu un portbagaj spate integrat. Dar configuratorul permite alegerea de suporți laterali, genți sau scaune pentru copii, etc. Configuratorul le oferă clienților șansa de a-și customiza complet noul e-bike. De la transmisie, la sistemul electric, și până la accesorii sau schema cromatică.

Toate bicicletele beneficiază de un motor Bosch Performance Line CX. Sistemul de frânare cu ABS Blubrake este oferit, ca opțiune, pentru modelele e-MTB și e-Tourer. Întreaga gamă oferă, de asemenea, blocuri optice de 40 lux în față, lateral și spate.

Nico Rosberg în calitate de ambasador

Bianchi a făcut și o mutare de marketing, oferindu-i campionului mondial din F1 Nico Rosberg postura de ambasador al gamei E-Omnia. O mutare deloc surprinzătoare de vreme ce Nico a devenit antreprenor în domeniul sustenabilității.

„Formula 1 m-a învățat că există întotdeauna soluții dacă ești pregătit să spargi tiparele. Bianchi și-a propus să schimbe modul în care ne mișcăm și cred într-o lume ecologică a mobilității. Una în care bicicletele electronice fac parte din soluție”, a declarat Nico Rosberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.