Producatorul indian Mahindra & Mahindra a anuntat lansarea brandului auto de lux Automobili Pininfarina.

Automobili Pininfarina va fi un brand specializat in SUV-uri full-electrice, al carui nume provine de la firma italiana de design si inginerie Pininfarina Spa, pe care Mahindra & Mahindra a preluat-o in 2015.

Pininfarina Spa se va ocupa de design-ul noului brand auto, care va fi condus de Michael Perschke, cu o experienta de 25 de ani in industria auto, dintre care trei petrecuti in fruntea Audi India.

Michael Perschke a dezvaluit ca gama de modele a Automobili Pininfarina va avea un pret de pornire de 150.000 de euro, ceea ce inseamna ca va rivaliza cu modele precum Bentley Bentayga sau versiunile de top ale lui Range Rover.

Primul model al brandului va avea, insa, un pret de pornire de aproape doua milioane de euro!

La acesti bani, Automobili Pininfarina va oferi un SUV electric capabil sa ajunga de la 0 la 100 de kilometri pe ora in mai putin de doua secunde!

„Va fi cu adevarat unn hypercar”, a spus Michael Perschke, care e asteptat sa fie disponibil pentru comenzi in 2020 si care va avea o autonomie de 500 de kilometri.

Hypercar-ul va fi urmat de trei crossovere electrice, care vor avea ca tinta rivalizarea cu modele precum Lamborghini Urus, Porsche Cayenne si Porsche Macan.

Decizia Mahindra & Mahindra de a crea un nou brand european face parte din strategia grupului de a-si creste prezenta intr-o regiune in care s-a chinuit in ultimii ani.

In prezent, cel de-al treilea producator auto indian vine in jur de 1.000 de unitati pe an in Europa.

Cele mai multe dintre modele comercializate pe Batranul Continenet sunt pickul Goa, vandut in Spania si Italia.

Mahindra & Mahindra detine, de asemenea, pachetul majoritar de actiuni al producatorului sud-coreean SsangYong, care a vandut anul trecut 17.335 de vehicule in Europa.

Sursa foto: CarScoops

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.