Audi lucreaza intens la modelul Q1, care va aparea pe strazi, cel mai probabil, in anul 2020 si va fi cel mai mic SUV din gama constructorului de la Ingolstadt.

Printre rivalii pe care ii va avea Q1 se vor numara Kia Stonic, Seat Arona si Nissan Juke, iar pretul de pornire e asteptat sa fie undeva in jurul a 20.000 de euro.

Din informatiile aparute in presa din Marea Britanie, Audi Q1 va fi dezvoltat pe platforma noii generatii A1, MQB, si va imprumuta, de asemenea, mai multe elemente de design.

Nu sunt inca informatii oficiale, dar ne asteptam ca Audi Q1 sa aiba sub capota un motor pe benzina cu 3 cilindri si 1.0 litri, dar si o optiune mai puternica de 1.5 litri. Nu va lipsi nici o versiune diesel, fiind asteptata o unitate de 1.6 litri.

Cand a fost intrebat despre Q1, managerul de vanzari si marketing al Audi, Bram Schot, a declarat: „Nu poti ignora tendinta pentru SUV-uri. Intrebarea care se pune e cat de variant si adanc sa fie acest program cu SUV-uri? In functie de oportunitati vom decide ce modele vom adauga in portofoliu. Dar sa nu fiti surprinsi daca in doi sau trei ani veti vedea Audi Q1 pe strazi, pentru ca incercam sa reactionam repede la miscarile pietei”.

Pana la Q1, portofoliul Audi se va imbogati anul acesta cu cel mai mare SUV din gama nemtilor, Q8.

In plus, in urmatoarea perioada, Audi va lansa modelul Q4 si o noua generatie pentru Q3.

Sursa foto: Auto Express

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.